Scoutfit

Waarom een Scoutfit

Net als bij sportverenigingen hebben we bij Scouting Thorheim speciale kleding, namelijk de Scoutfit. Deze kleding kan tegen een stootje en laten zien bij welke speltak een lid zit. Maar het verteld ook andere scouts bij welke groep en regio jij hoort. Tijdens de opkomsten, groepsactiviteiten en kampen dragen wij altijd deze kleding. We vinden het belangrijk dat het er netjes uitziet en altijd compleet is na het installeren bij de speltak.

Waar bestaat de Scoutfit uit?

De Scoutfit bij Scouting Thorheim heeft drie onderdelen: een blouse, groepsdas met dasring en de insignes. Via de onderstaande links komt u meteen uit bij het artikel in de Scoutshop.

We adviseren de blouse 2 maten groter te kopen. Dan kan je er een aantal jaar mee doen en kan er een trui onder gedragen worden bij kouder weer.

We hebben een Schotse das als groepsdas. De das kunt u bij ons bestellen na ingelogd te zijn hier . Dit doen we namelijk omdat de das van de Scoutsshop te veel afwijkt van het origineel. 

Ook moet u zelf twee insignes aanschaffen. Het installatieteken en het speltakteken. De regiobadge en het naambandje krijgt u van de groep eenmalig uitgereikt. 

Wat moet waar?

Let op dit mag pas na het installeren op de blouse worden genaaid! Insignes die met textiellijm worden vast gemaakt laten snel los en de lijm geeft vlekken.