Lid worden

Scouting staat voor uitdaging! Deze uitdaging is voor jong en oud, iedereen is welkom bij onze groep. 

Iedere zaterdag heeft Scouting Thorheim voor alle jongens en meisjes een actief en uitdagend programma. Dat kan een speurtocht zijn, scouting technieken, kampvuur, een postenspel en zo kunnen we nog wel honderd andere activiteiten opnoemen. Want bij ons is geen enkele opkomst hetzelfde. Lijkt het jou leuk om samen met andere van jouw leeftijd veel lol te maken en avondturen te beleven? Kom dan een keer vrijblijvend bij ons kijken!

Plezier staat bij ons voorop. Maar Scouting is veel meer dan alleen dat. Bij Scouting verkennen de jeugdleden de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen, leren en ontdekken nieuwe dingen. Eerst nog speels, later avondtuurlijker en met meer uitdaging.

Een aantal thema’s staat iedere week centraal bij Scouting Thorheim. Per speltak hebben we passende activiteiten voor de thema’s. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van van je eigen talenten en persoonlijkheid.

  • Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen en te nemen.
  • Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen.
  • Samenwerken 
  • Scouting vaardigheden

De speltakken worden geleidt door onze vrijwilligers. Zij zijn meestal zelf jeugdlid geweest  van Scouting Thorheim. Ze willen de leuke ervaringen en belevenissen die zij zelf hebben ervaren doorgeven aan de huidige jeugdleden. 

Welke leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting Thorheim?

Scouting Thorheim heeft ongeveer 90 jeugdleden en kent verschillende leeftijdsgroepen (speltakken) waarin de leden actief zijn. Onze speltakken zijn gemengend dit betekend dat er jongens en meisjes in iedere speltak zitten.

We hebben de volgende speltakken:

Wilt u meer weten over de speltakken en wat ze doen neem dan een kijk je op de pagina van de speltakken.  

Wanneer is er een Scouting opkomst?

Alle speltakken komen op zaterdagochtend of zaterdagmiddag naar ons clubhuis ‘Thorheim’ aan de Verlengde Drift 100 in Doorn.  De tijden hiervoor staan op de speltakpagina. Deze momenten noemen wij opkomsten. Naast de opkomsten zijn er kampen. Deze zijn een belangrijk onderdeel van Scouting. Het is hoogtepunt van het seizoen voor de jeugdleden en van de leiding.

De Bevers hebben een logeernachtje in ons eigen gebouw en een weekendkampje als hun zomerkamp. De Welpen en de Scouts hebben twee keer per jaar een weekendkamp. Met het zomerkamp gaan de Welpen voor een week naar het gebouw van een andere Scoutinggroep in Nederland. De Scouts gaan met het zomerkamp kamperen op een Scoutingterrein in Nederland. De Explorers hebben ook een aantal weekendkampen maar zij gaan zelf hun zomerkamp organiseren. Dit kan fietsen zijn in Friesland of een trektocht door Scotland.  Het zomerkamp voor de welpen, scouts en explorers is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie. 

Als er een basisschoolvakantie is dan is er het eerste weekend van de vakantie wel opkomst maar in het tweede weekend is er geen opkomst. In de zomervakantie verhuren wij ons gebouw daardoor hebben we dan ook geen opkomsten. We starten altijd in de eerste week van de basisschool na de zomervakantie. Ook via de brieven/bodes wordt u hier van op de hoogte gesteld.

Waar vind ik Scouting Thorheim?

Scouting Thorheim heeft het clubgebouw aan de Verlengde Drift 100. Als u met de fiets naar het gebouw komt kunt u het beste via de Drift de Verlengde Drift, dit is een bospad, komen. Komt u met de auto dan zet u de auto bij de groenstrook langs de Amersfoortseweg ter hoogte van de Zonneheuvel. Daar steek u over naar het bos en na een klein stukje lopen ziet u het gebouw liggen.

Wat kost Scouting?

Scouting Thorheim bied een leuke en afwisselende vorm van vrijetijdsbesteding. We maken een onderscheid tussen de bevers en de andere jeugdspeltakken (welpen, scouts en explorers)

Contributie voor de Bevers

  • Weekendkamp  
  • logeernachtje
  • Dagje uit

Voor een heel seizoen zijn de kosten voor deze speltak €185,-.

Contributie voor de Welpen, Scouts en Explorers

  • Weekendkamp  (twee keer per seizoen)
  • Dagje uit 
  • Zomerkamp 

Voor een heel seizoen zijn de kosten voor deze speltakken €300,-

De contributie wordt eens per halfjaar met een automatische incasso geïnd door de groep. Naast de contributie kan het zijn dat u voor een regio activiteit moet betalen aan de speltak.

Voor meer informatie over de kosten kunt u terecht bij onze penningmeester via de mail penningmeester@thorheim.nl

Lid worden

Als je lid wilt worden van Scouting Thorheim dan is er de mogelijkheid om eerst drie keer te komen kijken bij de opkomsten. Je doet dan vrijblijvend mee aan de activiteiten en je maakt dan voor het eerst kennis met Scouting en de groep. Mocht je het niet leuk vinden ben je nergens toe verplicht. Vind je het leuk dan meld je het aan de speltakleiding. Zij zullen dan een inschrijfformulier en een machtingsformulier aan u meegeven. Deze kan ingevuld worden ingeleverd, zodat wij alles in orde kunnen maken voor de inschrijving.

Om contact te leggen met de desbetreffende speltak kunt u mailen naar voor de:

Net als teamsporten hebben we kleding, een Scoutfit, die wij iedere opkomst aan doen. De speltakleiding zal je de informatie hierover geven of kijk bij Scoutfit op de website. Als je bent geïnstalleerd bent mag je een compleet Scoutfit dragen. Op dat moment ben je écht een onderdeel van onze vereniging.

*Op het moment is er zowel bij de welpen als bij de scouts een wachtlijst. Neem contact op met de desbetreffende speltak voor meer informatie.