Zomerkamp Welpen 2019

Het kamp van dit jaar was in het thema van Robin Hood. Het kamp begon zoals elk goed avontuur hoort te beginnen: met een flinke onweersbui. Het onheilsspellende weer kon ons plezier echter niet dempen. Met volle auto’s vertrokken we naar Nijmegen! Eenmaal aangekomen heeft de bende van Robin Hood het nieuwe terrein verkend. De welpen werden onderdeel van één van de vier nesten: de Groene Gluipers, de Rode Ridders, de Zwarte Zwaarden en de Blauwe Bandieten. Toen het langzaam donker werd, gingen we rond het kampvuur zitten. De welpen hebben zich verdiept in het leven van een bendelid en hebben nu een gezamenlijke missie: stelen van de rijken, om te geven aan de armen!

Na een nachtje dromen over goud en rijkdom werden de welpen zondag wakker gemaakt door trompet geschal. Met haast moesten ze zich klaarmaken voor de dag, want er was veel te doen! Een bendelid moet altijd in tip-top conditie zijn, dus moest er een parkour gebouwd worden. Aan het eind van het parkour kwam een schietbaan voor pijl en boog. De training van een bendelid houdt nooit op! Naast een ochtend parkoer voor sterke spieren en een schietbaan voor snelle reflexen, zijn we ook onze sluwe sluipkunsten gaan oefenen. In de avond gingen we rond het vuur ontspannen en moppen tappen.

Op de maandag was het toch echt tijd om goud te gaan verdienen. De bendeleden van Robin Hood zijn de dag vroeg begonnen met het verzamelen en handmatig bouwen van mini pijlen en bogen. Deze waren hard nodig, want in de middag vertrokken we richting de markt in Nijmegen, op zoek naar een manier om aan goud te komen. Eenmaal aangekomen in het dorp konden de bendeleden winkels en kraampjes af om hun pijl en boog te verhandelen voor iets beters. Van bloemenvazen tot rugzakjes, aan het eind had iedereen wel iets anders. Toen ze terug op het kampterrein kwamen, kwam er een tip van Kleine Jan. De scouts hebben dringend hulp nodig, omdat ze van de leiding niets te eten krijgen. De welpen besluiten hun overvolle goudbuidels in te zetten om de scouts te redden van hun lot!

De welpen gingen vandaag op zoek naar de arme scouts. Hun zoektocht bracht ze langs weilanden, bossen, ravijnen en heuvels. Langs de route zijn de bendeleden van Robin Hood de leiding van de scouts tegengekomen. Zonder te aarzelen sprongen de welpen meteen in actie en pleegden een welverdiende overval. Met de buit konden ze een heerlijke avondmaal verzorgen voor de scouts! De scouts waren hun wrede leiding ontvlucht en verbleven een nachtje bij ons. Natuurlijk hoort het dan ook dat je samen een potje softbal speelt. Zowel welp als scout leek even geen last van de hitte te hebben tijdens het potje.

Als de scouts weer zijn vertrokken komen we erachter dat ze ons verraden hebben! Ze hebben ons verlinkt aan de rijken van Nijmegen. De rijken vinden dat de bendeleden van Robin niets te zoeken hebben in hun stad en laten een nare verassing achter! Jens en Dirk schrijven er het volgende over: “Het was een warme dag, iedereen zat te klagen dat het te warm was. Dat was ook zo, want het was 39 graden. We speelden een spel dat we allemaal goederen moesten kopen en verkopen maar toen we terug kwamen was er een bom! We hadden maar tot 13:00 uur van de volgende dag voor hij zou ontploffen. Nadat we een spel hebben gespeeld waar we alle beschermkleding verzamelden, hebben we de bom veilig in een tunnel verstopt.”

Op donderdag was de bom veilig opgeborgen in een tunnel en konden we beginnen met ontmantelen. Maar een ontmantelde bom is nog niet onschadelijk! Gelukkig bedacht iemand dat het slim zou zijn om de politie te bellen. Een agente vertelde ons dat we heel voorzichtig moesten zijn en dat ze bomexperts ging vragen om advies. Om maar toch weg te zijn van de bom gingen we naar het zwembad. Eline en Fenna schrijven hierover: “Het was weer zuper heet en we gingen lekker zwemmen. We gingen als eerst van de duikplank met een bommetje! En van een super lange glijbaan en sommige gingen 2 of 3 keer over de kop! Het was super gezellig en we hebben super veel gedronken.”

Op de laatste dag van het kamp werd de bom door de politie onschadelijk gemaakt. We moesten op een veilig afstandje verstoppen terwijl ze de bom lieten afgaan. Wat een knal! Daarna waren we druk in de weer met de voorbereidingen van de Bonte Avond. De een was bezig met moppen tappen of quiz bedenken, en de ander was een sketch aan het voorbereiden. Sommige waren nog druk bezig met hun zakmes insigne. ‘s Avonds werden alle acts uitgevoerd en sloten we gezamenlijk dit geweldige kampje af.