Zomerkamp Welpen 2017

De welpen kregen voorafgaand aan het zomerkamp een brief waarin stond dat ze werden uitgenodigd om een zomercursus te volgen voor heksen en tovenaars. Dit was dan ook het thema van dit jaar.

In deze brief stond dat wij zaterdag 8 juli om 11:45 uur gingen verzamelen op het perron in Maarn. We gingen met de trein naar Almere! Veel kinderen hadden nog nooit of niet zo vaak in de trein gezeten, dus dit was een goed begin van het kamp. De kinderen moesten nadat ze met de trein waren geweest de geheime locatie van de school vinden door middel van een soort speurtocht met opdrachten tussendoor, zoals de chubbybunny challenge en een heksendansje doen.

Eenmaal op het gebouw aangekomen ging iedereen zijn bedden klaarleggen. ’s Avonds hebben we nog een lekkere toverdrank gemaakt, namelijk chocolademelk. De volgende dag begon de lesweek. Alle kinderen hadden in de trein een boekje ontvangen zodat ze de rest van de week aantekeningen konden maken. Hierin stonden ook kleine opdrachtjes, zoals “maak een groepsfoto”, “teken een fantasiedier” en “schrijf een toverdrankenrecept op”. De kinderen hebben de hele week lessen gevolgd zoals Kruidenkunde, Waarzeggerij, Zwerkbal, Sterrenkunde, Dreuzelkunde (zakmes insigne) en ze hebben een excursie verweer tegen de zwartekunsten gehad. Tussendoor zijn de jongste kinderen natuurlijk ook gekampdoopt en hebben de kinderen een hike gelopen.

Kijk voor de foto’s in het fotoalbum.