Welpen zomerkamp 2023

ZONDAG

Gisteravond hadden we weervolven gedaan in het tweede potje waren er zelfs geen burgers. Snachts hadden we last van een muggenplaag en er waren kinderen die scheetgeluidjes maakte, of waren het echte scheetjes?!?!?!?!

We startte de zondag vroeg voor 7 uur en daarna hebben we een stukje bij het meer gelopen, en jump in jacks gedaan, hierna hebben we ontbeten.

In de middag na het corvee hadden we vrije tijd, toen deden we levend cookie clicker. Bij dit spel moest je fabrieken maken waarmee je weer koekjes kon maken. Tijdens het spel konden we onderdelen vinden waarmee we het corvee bord afmaken. Na het cookie clicker spel hadden we even vrije tijd, toen deden we 4vierkanten spel.

En daarna gingen we lekker lunchen.

Zondag avond

Vanmiddag hadden valdibal gespeeld, het was een heel verwarrend maar leuk spel. Daarna hadden we de doop, de kinderen die gedoopt werden gingen moordenaartje spelen iets verder weg van het gebouw. Terwijl zij weg waren hebben de anderen kinderen de doop opgebouwd. Er was een glijbaan, een kabelbaan en een schommelschip ook hadden we heerlijk eten gemaakt voor hen en dat was geknede ontbijtkoek. Het had heel hard geregend en gebliksemd maar daarna hebben we nog een aantal potjes buskruit gedaan buiten. Als avond eten hebben we pannenkoeken gegeten en deze waren suuuppperr lekkerrr.

MAANDAG

Gisteravond hebben we een sluip spel gedaan, 3 van de oudste welpen mochten op de posten zitten om kinderen af te wijzen ook hebben we levendstratego gespeeld met allemaal Willy Wonka’s hierna hebben we Hollandse leeuwen gespeeld met de kookstaf, met in het laatste spelletje een afval race als je af was, moest je naar bed.

Vanmorgen hebben we ochtend gymnastiek gedaan, ontbeten en Ko gezocht maar hij was even aan het rijlessen.

Maandag avond

Vandaag zijn we naar de IJzeren man geweest, het zwemmeer vlak naast ons gebouw. Hier hebben wij gezwommen in het meer en geklauterd in het nettenpark. Iedereen is lekker nat geworden door van de waterglijbaan te gaan. Hoogtepunten van de dag zijn het potje tikkertje in het water, de potjes voetbal in het nettenpark en het welpwerpen in het water. Oja tenenkaas is cool 😎

DINSDAG

Gisteren na het zwemmen en de chili con carne gingen we afwas estafette doen. Er zijn 2 teams en je moet heen en weer rennen. Als je de snelste bent met de afwas dan had je gewonnen. Daarna gingen wij Kaaraoke doen. Gingen we slapen.

In de ochtend was het een verschrikkelijke ochtend. We lagen vredig te slapen en zaten lekker te dromen. Toen plotseling! Een oorverdovend lawaai dat ons uit het slaapje wakker schrikte! De kookstaf kwam ons wakker maken met pannen! We plannen nu al op wraak met hun morgen wakker maken met pannen of water. De ochtendgym hebben we overgeslagen en we zijn direct begonnen met het ontbijt

Dinsdag avond

Vanmorgen hebben we na het ontbijt levend kwartet gespeeld, en Ko’s team had gewonnen. Hierna hebben we een Oempaskill gedaan door te hiken. Op de posten hadden er ook oempa skills, deze waren voetballen en dennenappels in emmers te gooien want Oempas moeten wel goed kunnen sorteren. Op de hike hadden we verschillende routes, zoals: bolletje pijltje, strippenkaart, snoepketting en graden. Na de hike hebben we vrije tijd gehad. We hebben ‘s avonds andijvie stamppot gegeten.

WOENSDAG

Na het eten gingen we Hollandse Leeuwen. Daarna gingen we een film kijken. We keken sjakie en de chocoladefabriek met popcorn en een frisje. De kookstaf keek ook mee! Na de film gingen we naar bed. Toen we wakker werden gingen we de leiding wakker maken, daarna lekker ontbijten en corvee, en met het corvee moesten we de kampkrant geschreven die je nu leest.

Woensdag middag

We hebben een oempa loempa skill gedaan waarbij we brand moesten blussen met limonade, hierna hebben we gewerkt aan het zakmes insigne waarbij we hebben gehakt, gezaagd en geslepen met zakmessen. Hierna hebben we geluncht.

Woensdag avond

Vanmiddag hebben we een nieuwe gave skill uit die Oempie boek geleerd. Deze skill heeft ons geholpen om de chocolade rivier over te steken! We hebben namelijk vlotten gebouwd.

Het bouwen verliep erg vlot, waarna we met z’n alle de rivier op gingen! We kwamen er snel achter dat de vlotten niet de beste constructie waren, waarna een aantal met volle plezier de chocola in doken!

We hebben ook ontdekt dat de das van Ko erg cool is! (Door de roze badeend)

Bekijk ook ons fotoalbum.

2023 Zomerkamp