Weekendkamp welpen 2022

Drie wensen mag je doen, daarna is de geest van Aladdin weg en zul je hem nooit meer zien. Gelukkig voor de welpen waren de leiding de geesten en zouden ze in principe oneindige wensen kunnen doen. Helaas waren er onbekende krachten in het spel, die de lamp van onze geesten heeft gestolen. Zoals ieder natuurlijk weet, is een geest zonder zijn lamp helemaal niets. Het ging zelfs zo ver, dat onze geesten hun krachten kwijtraakten en nog erger, hun blauwe kleur begon te verliezen! De welpen waren nodig om deze lamp terug te vinden, maar eerst moesten ze in thema komen, zodat ze niet zouden opvallen in de woeste woestijn rondom Thorheim. Hiervoor waren alleen maar witte gewaden nodig, die de welpen naar hun eigen smaak konden versieren. De prachtige themakleding werd met veel verf, glitters, edelstenen en groen touw gefabriceerd, waarna de uitputting nog ver te zoeken was. Om de welpen toch naar bed te krijgen voor hun broodnodige rust voor de zoektocht die de volgende dag van start zou gaan, hebben de geesten de kinderen nog even heen en weer laten rennen in een intens potje Hollandse Leeuwen en hebben ze hun brein gekraakt met een spannend rondje Weerwolven. Hierna waren de welpen moe genoeg en konden ze met z’n allen lekker gaan slapen.

De volgende dag begon het met een handelspel, waarbij de welpen zo snel mogelijk van de bossen naar de woestijn moesten komen. Hierbij werd er slim gespeeld, hard gerend en nog harder nagedacht over wat ze nou zouden kopen om het andere team te slim af te zijn. Om deze activiteit af te sluiten werd de winnaar uitgeroepen en kregen de welpen onder genot van een broodnodig glas van water uitleg over de verdere zoektocht van de dag. Dit werd gedaan aan de hand van een hike in woestijn- en Aladdin-thema, zodat de welpen uiteindelijk uitkwamen bij de Kaap. Hier werd fanatiek gezocht, maar de lamp was nergens te vinden. Toen werd er door een van de welpen geopperd dat de Kaap natuurlijk eerst ergens anders stond, waarna de hele groep op weg ging naar de oude Kaap. Hier werd de lamp van onze geesten gevonden en kon er in volle tevredenheid teruggelopen worden naar Thorheim. Hier sloeg de vermoeidheid toe en konden de kinderen even rustig een Duckie lezen op hun matje. Na nog een potje van vier-vierkanten, konden de kinderen echt uitrusten met een film in thema… natuurlijk Aladdin! Daarna was het genieten van een avondmaal in Turkse stijl, met Turkse pizza en friet. Na nog een klein spelletje van stratego, waren de welpen maar al te blij om weer op hun matje te liggen. Voor het slapengaan mocht iedereen natuurlijk wel een wens doen, want als de lamp weer terecht is, moet hiervan natuurlijk wel gebruik worden gemaakt.

Het weekendkamp eindigde in een intens handelspel, waarbij tijgers, papegaaien en apen zo snel mogelijk moesten opgroeien en daarna konden worden verkocht voor meer dieren. Het doel was om zo veel mogelijk tijgers te hebben aan het einde van het spel, wat werd gewonnen door een welp met 112 tijgers! Het bleek dat de leiding de vorige avond had gewenst voor appeltaart en deze wens werd ook vervuld. De leiding was lief genoeg om deze taart nog even te delen met de welpen. De welpen hebben nog hun slaapspullen opgeruimd en toen was het alweer tijd om mee te gaan met de ouders, waarna de meesten waarschijnlijk gelijk onder de douche zijn gezet voordat ze de bank mochten vervuilen met hun aanwezigheid. De geesten zijn de welpen eeuwig dankbaar voor het vinden van de lamp en hopen dat de welpen ook nog een prachtig weekend hebben gehad!