Weekendkamp Welpen 2021

We mogen weer op (weekend)kamp!! Dat kregen we net iets meer dan één week voor het kamp te horen. Met de leiding hebben we ons direct hard ingezet om het kamp ook echt tot een kamp te maken. De boodschappenlijstjes werden gemaakt, de laatste hand aan de themakleding werd gelegd. En toen….. Toen was het vrijdagavond kwart voor 8. De eerste welpen stonden al voor de deur. Onder toeziend oog werden de 21 matjes, slaapzakken en knuffels op de juiste plek in het lokaal gelegd. Alsof het magie was lag alles op tijd klaar!

Om 20:00 uur was het echt zo ver. Na het openen gingen we direct naar het veldje om een potje te viervierkanten. Maar, wat gebeurde daar? Was Pinie nou moe? Hoe kan dat nou! Pinie is nooit moe. “Misschien moeten we haar helpen!” riep een van de welpen. Naja, dan doen we dat toch?! Na het viervierkanten was het tijd om rond het vuur te zitten. Pinie herinnerde zich ineens een droom, iets met Gnomen die haar van haar energie hadden beroofd. Kan dat? Het is wel gebeurd! Om onszelf te beschermen hadden we een lichtgevende cirkel nodig. Gelukkig lagen er allemaal lichtgevende staafjes om ons heen. Hoe kon dat nou? Magie? Na een sluipspel hadden we alles verzameld en konden we eindelijk veilig slapen.

Op zaterdag begonnen we met de wel bekende ochtendgymnastiek. Na het ontbijt en corvee was het tijd om te werken aan de energie van Pinie. In een boek dat we vonden in de berging zaten levendstratego kaartjes. Misschien helpt het als we dat gaan doen! Zo gezegd zo gedaan. Er was echter na het spel nog steeds geen energie in Pinie te zien. Wacht, wat staat er op de achterkant van de kaartjes? Het was een hele puzzel! Een ingrediënten lijst. Met het verzamelen tijdens een postenspel werd duidelijk dat het experimenten zijn. We hebben gelijk de experimenten gedaan! Terwijl één groep bezig was met de experimenten heeft de andere groep gewerkt aan het maken van een toverstok. Na een potje toverbal was het tijd voor het lezen van een Ducky en zijn we begonnen met het maken van het avondeten: zelfgemaakte friet, chickenwings en groente vanaf het vuur. Het smaakte goed! Hierna was het toch echt tijd voor een potje weerwolven! Tijdens het tweede potje was de toverdrank ook klaar. Na het drinken van de toverdrank was Pinie weer vol energie! Wat fijn! Hierna was het toch echt tijd om te gaan slapen. Of naja niet voor iedereen….. Waar is Pinie nou?

De zondag begon met dat Pinie kwijt was. Waar kon ze nou heen zijn? Was ze zo vol energie dat ze was weg gestuiterd!?! Na even zoeken vonden we haar op het dak! Hoe kwam ze daar nou terecht? Na het ontbijt en het opruimen van de bedjes was het echt tijd voor het laatste spel, een spel waarbij we geluk hebben verzameld! Tijdens het spel kwamen de eerste ouders al richting het gebouw. Toch echt tijd om te stoppen. Gelukkig hebben we nog (wat) foto’s! Deze kan je bekijken in ons fotoalbum.