Weekendkamp welpen 2016

De welpen kregen voor het weekendkamp een bericht thuisgestuurd van de koning. Ze werden uitgenodigd om als waardige ridders te komen strijden en questen uit te voeren. Toen ze vrijdagavond bij Thorheim aankwamen, was de leiding als ridder verkleed. Ook de kinderen waren erg leuk verkleed! (De kinderen luisteren hier aandachtig naar de uitleg…)

Vrijdag werd er als eerste getest of ze wel echte ridders waren. Ze moesten verschillende spelletjes spelen om te laten zien of dat zo was, bijvoorbeeld door paard te rijden (achterop iemand zijn rug zitten). Zaterdagochtend moesten de kinderen genoeg Thoro’s verzamelen (Thoro’s is het geld van Thorheim) om een eigen schild te kunnen maken. Een echte ridder moet natuurlijk wel een schild hebben om zichzelf te kunnen beschermen!

Na dit spel heeft iedere welp een eigen schild geschilderd. Na de lunch hebben we een groot spel gedaan met onze eigen gemaakte burchten! Het was een ingewikkeld maar leuk strategisch spel om ervoor te zorgen dat we als ridder zijnde ons eigen kasteel goed kunnen verdedigen, maar daarnaast ook kunnen zorgen voor vermaak, voedsel en drinken. Kijk voor meer foto’s in het fotoalbum.