Welpen zomerkamp

Geschreven door Marjolein. Gepost in Welpen

De welpen kregen voorafgaand aan het zomerkamp een brief waarin stond dat ze werden uitgenodigd om een zomercursus te volgen voor heksen en tovenaars, dit was dan ook het thema van dit jaar.

In deze brief stond dat wij zaterdag 8 juli om 11.45 gingen verzamelen op het perron in Maarn. We gingen met de trein naar Almere! Veel kinderen hadden nog nooit of niet zo vaak in de trein gezeten dus dit was een goed begin van het kamp. De kinderen moesten nadat ze met de trein waren geweest de geheime locatie van de school vinden door middel van een soort speurtocht, met opdrachten tussendoor zoals de chubbybunny challenge en een heksendansje doen.

Eenmaal op het gebouw aangekomen ging iedereen zijn bedden klaarleggen, ’s avonds hebben we nog een lekkere toverdrank gemaakt namelijk chocolademelk.De volgende dag begon de lesweek, alle kinderen hadden in de trein een boekje ontvangen zodat ze de rest van de week aantekeningen konden maken, ook hierin stonden kleine opdrachtjes zoals maak een groepsfoto, teken een fantasiedier en schrijf een toverdrankenrecept op. De kinderen hebben de hele week lessen gevolgd zoals Kruidenkunde, Waarzeggerij, Zwerkbal, Sterrenkunde, Dreuzelkunde (zakmes insigne) en ze hebben een excursie verweer tegen de zwartekunsten gehad. Tussendoor zijn de jongste kinderen natuurlijk ook gekampdoopt en hebben de kinderen een hike gelopen.

Kijk voor de foto's in het foto-album 

Tijdens de les waarzeggerij kwamen we erachter dat er iets duisters op ons pad zou komen, wat dat zou zijn konden we nog niet goed zien in de toekomst. Mang zou de volgende dag naar de orde van de T&H (Tovenarij en hekserij) gaan om hulp te vragen. Deze orde staat namelijk boven alles en zou ons misschien wel kunnen helpen. Helaas was de orde te druk met een ander internationaal probleem maar gaf ons wel vriendschappelijke steun van veraf. (Eerder deze week hadden we een brief ontvangen van de hoogste tovenaar; Koning Willem Alexander, lid van de orde van de T&H. Alle tovenaars en heksen deden zich namelijk voor als “gewone” burgers. In deze brief stond dat de orde deze week helaas niet langs kon komen door een spoedberaad. Het was namelijk wel gebruikelijk om even langs te komen bij een zomercursus voor heksen en tovenaars.

De volgende avond hadden we de les sluipkunde, halverwege de les hoorde we opeens een boze stem die ons vertelde dat hij, Magnicus, niet wilde dat er meer tovenaars en heksen kwamen en hier iets tegen zou gaan doen.

De volgende dag zijn we op excursie geweest naar Naarden waar we de geschiedenis konden vinden over Magnicus, de slechte tovenaar die wilde voorkomen dat er nog meer tovenaars en heksen kwamen die op scholen konden leren. Hij wilde onze school vernietigen omdat hij de macht voor zich alleen wilde hebben.

Daarom hebben wij op vrijdag een plannetje bedacht om hem te verzwakken met water, sterrenstof en een toverdrank zodat we hem ervan konden overtuigen dat leren goed is. Dat het beter is om meer tovenaars en heksen te hebben in de wereld zodat we de mensheid kunnen beschermen.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog