Welpen

Welpen spelen met elkaar in de jungle van Mowgli, Shanti en junglebewoners zoals Baloe de beer, Kaa de slang, King Louie de orang oetang en Ikki de egel. Deze beesten helpen de welpen en Mowgli te overleven in de jungle. Elke week beleef je samen met je welpenvrienden de spannendste avonturen bij scouting.

De welpen speltak op Thorheim bestaat momenteel uit 30 welpen (jongens en meisjes van 7-11 jaar) en 6 leiding. Om in contact te komen met de welpen leiding kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op het moment is er een lange wachtlijst bij de welpen voor meer informatie neem dan contact op via ons email adres.

Een opkomst

We hebben elke zaterdagmorgen van 10.25 tot 12.30 uur opkomst. Geen opkomst ziet er hetzelfde uit. Elke week doe je iets anders. Zo zit je binnen in het clubgebouw te werken aan een bijzonder werkstuk en zo ren je je rot tijdens een spelletje 'Hollandse Leeuwen' in het bos. Naast alle verrassende activiteiten die je leiding bedenkt als postenspelen, kampvuur maken, en kabelbanen bouwen zijn er ook vaste onderdelen die elke welp doet. Zoals openen en sluiten van de opkomst, de wet en de belofte en insignes verdienen. Verder is er tweemaal per jaar een weekendkamp op Thorheim en in de eerste week van de zomervakantie vertrekken wij voor een week zomerkamp naar het clubgebouw van een andere groep in Nederland. Dit is altijd het hoogtepunt van het seizoen.

Welpenwet

Een welp speelt samen met de andere in de rimboe.
Hij is eerlijk, vriendelijk, houd vol,
en zorgt goed voor de natuur.

Zomerkamp 2023

Gepost in Welpen

Zondag

Gisteravond hadden we weervolven gedaan in het tweede potje waren er zelfs geen burgers. Snachts hadden we last van een muggenplaag en er waren kinderen die scheetgeluidjes maakte, of waren het echte scheetjes?!?!?!?!

We startte de zondag vroeg voor 7 uur en daarna hebben we een stukje bij het meer gelopen, en jump in jacks gedaan, hierna hebben we ontbeten.

In de middag na het corvee hadden we vrije tijd, toen deden we levend cookie clicker. Bij dit spel moest je fabrieken maken waarmee je weer koekjes kon maken. Tijdens het spel konden we onderdelen vinden waarmee we het corvee bord afmaken. Na het cookie clicker spel hadden we even vrije tijd, toen deden we 4vierkanten spel.

En daarna gingen we lekker lunchen.

Zondag avond

Vanmiddag hadden valdibal gespeeld, het was een heel verwarrend maar leuk spel. Daarna hadden we de doop, de kinderen die gedoopt werden gingen moordenaartje spelen iets verder weg van het gebouw. Terwijl zij weg waren hebben de anderen kinderen de doop opgebouwd. Er was een glijbaan, een kabelbaan en een schommelschip ook hadden we heerlijk eten gemaakt voor hen en dat was geknede ontbijtkoek. Het had heel hard geregend en gebliksemd maar daarna hebben we nog een aantal potjes buskruit gedaan buiten. Als avond eten hebben we pannenkoeken gegeten en deze waren suuuppperr lekkerrr.

Maandag

Gisteravond hebben we een sluip spel gedaan, 3 van de oudste welpen mochten op de posten zitten om kinderen af te wijzen ook hebben we levendstratego gespeeld met allemaal Willy Wonka's hierna hebben we Hollandse leeuwen gespeeld met de kookstaf, met in het laatste spelletje een afval race als je af was, moest je naar bed.

Vanmorgen hebben we ochtend gymnastiek gedaan, ontbeten en Ko gezocht maar hij was even aan het rijlessen.

Maandag avond

Vandaag zijn we naar de IJzeren man geweest, het zwemmeer vlak naast ons gebouw. Hier hebben wij gezwommen in het meer en geklauterd in het nettenpark. Iedereen is lekker nat geworden door van de waterglijbaan te gaan. Hoogtepunten van de dag zijn het potje tikkertje in het water, de potjes voetbal in het nettenpark en het welpwerpen in het water. Oja tenenkaas is cool 😎

Dinsdag

Gisteren na het zwemmen en de chili con carne gingen we afwas estafette doen. Er zijn 2 teams en je moet heen en weer rennen. Als je de snelste bent met de afwas dan had je gewonnen. Daarna gingen wij Kaaraoke doen. Gingen we slapen.

In de ochtend was het een verschrikkelijke ochtend. We lagen vredig te slapen en zaten lekker te dromen. Toen plotseling! Een oorverdovend lawaai dat ons uit het slaapje wakker schrikte! De kookstaf kwam ons wakker maken met pannen! We plannen nu al op wraak met hun morgen wakker maken met pannen of water. De ochtendgym hebben we overgeslagen en we zijn direct begonnen met het ontbijt

Dinsdag avond

Vanmorgen hebben we na het ontbijt levend kwartet gespeeld, en Ko's team had gewonnen. Hierna hebben we een Oempaskill gedaan door te hiken. Op de posten hadden er ook oempa skills, deze waren voetballen en dennenappels in emmers te gooien want Oempas moeten wel goed kunnen sorteren. Op de hike hadden we verschillende routes, zoals: bolletje pijltje, strippenkaart, snoepketting en graden. Na de hike hebben we vrije tijd gehad. We hebben ‘s avonds andijvie stamppot gegeten.

Woensdag

Na het eten gingen we Hollandse Leeuwen. Daarna gingen we een film kijken. We keken sjakie en de chocoladefabriek met popcorn en een frisje. De kookstaf keek ook mee! Na de film gingen we naar bed. Toen we wakker werden gingen we de leiding wakker maken, daarna lekker ontbijten en corvee, en met het corvee moesten we de kampkrant geschreven die je nu leest.

Woensdag middag

We hebben een oempa loempa skill gedaan waarbij we brand moesten blussen met limonade, hierna hebben we gewerkt aan het zakmes insigne waarbij we hebben gehakt, gezaagd en geslepen met zakmessen. Hierna hebben we geluncht.

Woensdag avond

Vanmiddag hebben we een nieuwe gave skill uit die Oempie boek geleerd. Deze skill heeft ons geholpen om de chocolade rivier over te steken! We hebben namelijk vlotten gebouwd.

Het bouwen verliep erg vlot, waarna we met z’n alle de rivier op gingen! We kwamen er snel achter dat de vlotten niet de beste constructie waren, waarna een aantal met volle plezier de chocola in doken!

We hebben ook ontdekt dat de das van Ko erg cool is! (Door de roze badeend)

Zomerkamp 2023 voorbereiding

Gepost in Welpen

We gaan natuurlijk dit jaar ook weer op zomerkamp. Voor het insigne Show mag jij het zomerkamplied alvast oefenen!

Weekend kamp welpen 2022

Gepost in Welpen

Drie wensen mag je doen, daarna is de geest van Aladdin weg en zul je hem nooit meer zien. Gelukkig voor de welpen waren de leiding de geesten en zouden ze in principe oneindige wensen kunnen doen. Helaas waren er onbekende krachten in het spel, die de lamp van onze geesten heeft gestolen. Zoals ieder natuurlijk weet, is een geest zonder zijn lamp helemaal niets. Het ging zelfs zo ver, dat onze geesten hun krachten kwijtraakten en nog erger, hun blauwe kleur begon te verliezen! De welpen waren nodig om deze lamp terug te vinden, maar eerst moesten ze in thema komen, zodat ze niet zouden opvallen in de woeste woestijn rondom Thorheim. Hiervoor waren alleen maar witte gewaden nodig, die de welpen naar hun eigen smaak konden versieren. De prachtige themakleding werd met veel verf, glitters, edelstenen en groen touw gefabriceerd, waarna de uitputting nog ver te zoeken was. Om de welpen toch naar bed te krijgen voor hun broodnodige rust voor de zoektocht die de volgende dag van start zou gaan, hebben de geesten de kinderen nog even heen en weer laten rennen in een intens potje Hollandse Leeuwen en hebben ze hun brein gekraakt met een spannend rondje Weerwolven. Hierna waren de welpen moe genoeg en konden ze met z’n allen lekker gaan slapen.

De volgende dag begon het met een handelspel, waarbij de welpen zo snel mogelijk van de bossen naar de woestijn moesten komen. Hierbij werd er slim gespeeld, hard gerend en nog harder nagedacht over wat ze nou zouden kopen om het andere team te slim af te zijn. Om deze activiteit af te sluiten werd de winnaar uitgeroepen en kregen de welpen onder genot van een broodnodig glas van water uitleg over de verdere zoektocht van de dag. Dit werd gedaan aan de hand van een hike in woestijn- en Aladdin-thema, zodat de welpen uiteindelijk uitkwamen bij de Kaap. Hier werd fanatiek gezocht, maar de lamp was nergens te vinden. Toen werd er door een van de welpen geopperd dat de Kaap natuurlijk eerst ergens anders stond, waarna de hele groep op weg ging naar de oude Kaap. Hier werd de lamp van onze geesten gevonden en kon er in volle tevredenheid teruggelopen worden naar Thorheim. Hier sloeg de vermoeidheid toe en konden de kinderen even rustig een Duckie lezen op hun matje. Na nog een potje van vier-vierkanten, konden de kinderen echt uitrusten met een film in thema… natuurlijk Aladdin! Daarna was het genieten van een avondmaal in Turkse stijl, met Turkse pizza en friet. Na nog een klein spelletje van stratego, waren de welpen maar al te blij om weer op hun matje te liggen. Voor het slapengaan mocht iedereen natuurlijk wel een wens doen, want als de lamp weer terecht is, moet hiervan natuurlijk wel gebruik worden gemaakt.

Het weekendkamp eindigde in een intens handelspel, waarbij tijgers, papegaaien en apen zo snel mogelijk moesten opgroeien en daarna konden worden verkocht voor meer dieren. Het doel was om zo veel mogelijk tijgers te hebben aan het einde van het spel, wat werd gewonnen door een welp met 112 tijgers! Het bleek dat de leiding de vorige avond had gewenst voor appeltaart en deze wens werd ook vervuld. De leiding was lief genoeg om deze taart nog even te delen met de welpen. De welpen hebben nog hun slaapspullen opgeruimd en toen was het alweer tijd om mee te gaan met de ouders, waarna de meesten waarschijnlijk gelijk onder de douche zijn gezet voordat ze de bank mochten vervuilen met hun aanwezigheid. De geesten zijn de welpen eeuwig dankbaar voor het vinden van de lamp en hopen dat de welpen ook nog een prachtig weekend hebben gehad!

Er zijn ook foto's gemaakt, deze kan je zien in het fotoalbum!

Zomerkamp welpen 2021

Gepost in Welpen

Bekijk onze foto's van het kamp vast in het foto album (inloggen is vereist)! Hier staan ook de video's van de bonte avond.

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog