Welpen

Welpen spelen met elkaar in de jungle van Mowgli, Shanti en junglebewoners zoals Baloe de beer, Kaa de slang, King Louie de orang oetang en Ikki de egel. Deze beesten helpen de welpen en Mowgli te overleven in de jungle. Elke week beleef je samen met je welpenvrienden de spannendste avonturen bij scouting.

De welpen speltak op Thorheim bestaat momenteel uit 30 welpen (jongens en meisjes van 7-11 jaar) en 6 leiding. Om in contact te komen met de welpen leiding kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op het moment is er een lange wachtlijst bij de welpen voor meer informatie neem dan contact op via ons email adres.

Een opkomst

We hebben elke zaterdagmorgen van 10.25 tot 12.30 uur opkomst. Geen opkomst ziet er hetzelfde uit. Elke week doe je iets anders. Zo zit je binnen in het clubgebouw te werken aan een bijzonder werkstuk en zo ren je je rot tijdens een spelletje 'Hollandse Leeuwen' in het bos. Naast alle verrassende activiteiten die je leiding bedenkt als postenspelen, kampvuur maken, en kabelbanen bouwen zijn er ook vaste onderdelen die elke welp doet. Zoals openen en sluiten van de opkomst, de wet en de belofte en insignes verdienen. Verder is er tweemaal per jaar een weekendkamp op Thorheim en in de eerste week van de zomervakantie vertrekken wij voor een week zomerkamp naar het clubgebouw van een andere groep in Nederland. Dit is altijd het hoogtepunt van het seizoen.

Welpenwet

Een welp speelt samen met de andere in de rimboe.
Hij is eerlijk, vriendelijk, houd vol,
en zorgt goed voor de natuur.

Weekend kamp welpen 2022

Gepost in Welpen

Drie wensen mag je doen, daarna is de geest van Aladdin weg en zul je hem nooit meer zien. Gelukkig voor de welpen waren de leiding de geesten en zouden ze in principe oneindige wensen kunnen doen. Helaas waren er onbekende krachten in het spel, die de lamp van onze geesten heeft gestolen. Zoals ieder natuurlijk weet, is een geest zonder zijn lamp helemaal niets. Het ging zelfs zo ver, dat onze geesten hun krachten kwijtraakten en nog erger, hun blauwe kleur begon te verliezen! De welpen waren nodig om deze lamp terug te vinden, maar eerst moesten ze in thema komen, zodat ze niet zouden opvallen in de woeste woestijn rondom Thorheim. Hiervoor waren alleen maar witte gewaden nodig, die de welpen naar hun eigen smaak konden versieren. De prachtige themakleding werd met veel verf, glitters, edelstenen en groen touw gefabriceerd, waarna de uitputting nog ver te zoeken was. Om de welpen toch naar bed te krijgen voor hun broodnodige rust voor de zoektocht die de volgende dag van start zou gaan, hebben de geesten de kinderen nog even heen en weer laten rennen in een intens potje Hollandse Leeuwen en hebben ze hun brein gekraakt met een spannend rondje Weerwolven. Hierna waren de welpen moe genoeg en konden ze met z’n allen lekker gaan slapen.

De volgende dag begon het met een handelspel, waarbij de welpen zo snel mogelijk van de bossen naar de woestijn moesten komen. Hierbij werd er slim gespeeld, hard gerend en nog harder nagedacht over wat ze nou zouden kopen om het andere team te slim af te zijn. Om deze activiteit af te sluiten werd de winnaar uitgeroepen en kregen de welpen onder genot van een broodnodig glas van water uitleg over de verdere zoektocht van de dag. Dit werd gedaan aan de hand van een hike in woestijn- en Aladdin-thema, zodat de welpen uiteindelijk uitkwamen bij de Kaap. Hier werd fanatiek gezocht, maar de lamp was nergens te vinden. Toen werd er door een van de welpen geopperd dat de Kaap natuurlijk eerst ergens anders stond, waarna de hele groep op weg ging naar de oude Kaap. Hier werd de lamp van onze geesten gevonden en kon er in volle tevredenheid teruggelopen worden naar Thorheim. Hier sloeg de vermoeidheid toe en konden de kinderen even rustig een Duckie lezen op hun matje. Na nog een potje van vier-vierkanten, konden de kinderen echt uitrusten met een film in thema… natuurlijk Aladdin! Daarna was het genieten van een avondmaal in Turkse stijl, met Turkse pizza en friet. Na nog een klein spelletje van stratego, waren de welpen maar al te blij om weer op hun matje te liggen. Voor het slapengaan mocht iedereen natuurlijk wel een wens doen, want als de lamp weer terecht is, moet hiervan natuurlijk wel gebruik worden gemaakt.

Het weekendkamp eindigde in een intens handelspel, waarbij tijgers, papegaaien en apen zo snel mogelijk moesten opgroeien en daarna konden worden verkocht voor meer dieren. Het doel was om zo veel mogelijk tijgers te hebben aan het einde van het spel, wat werd gewonnen door een welp met 112 tijgers! Het bleek dat de leiding de vorige avond had gewenst voor appeltaart en deze wens werd ook vervuld. De leiding was lief genoeg om deze taart nog even te delen met de welpen. De welpen hebben nog hun slaapspullen opgeruimd en toen was het alweer tijd om mee te gaan met de ouders, waarna de meesten waarschijnlijk gelijk onder de douche zijn gezet voordat ze de bank mochten vervuilen met hun aanwezigheid. De geesten zijn de welpen eeuwig dankbaar voor het vinden van de lamp en hopen dat de welpen ook nog een prachtig weekend hebben gehad!

Er zijn ook foto's gemaakt, deze kan je zien in het fotoalbum!

Zomerkamp welpen 2021

Gepost in Welpen

Bekijk onze foto's van het kamp vast in het foto album (inloggen is vereist)! Hier staan ook de video's van de bonte avond.

 

Welpen weekend kamp 2021

Gepost in Welpen

We mogen weer op (weekend)kamp. Dat kregen we net iets meer dan één week voor het kamp te horen. Met de leiding hebben we ons direct hard ingezet om het kamp ook echt tot een kamp te maken. De boodschappenlijstjes werden gemaakt, de laatste hand aan de themakleding werd gelegd. En toen. Toen was het vrijdag kwart voor 8, de eerste welpen stonden al voor de deur. Onder toeziend oog werden de 21 matjes, slaapzakken en knuffels op de juiste plek in het lokaal gelegd, alsof het magie was lag alles op tijd klaar!

Om 8 uur was het echt zo ver, na het openen gingen we direct naar het veldje om een potje te viervierkanten. Alleen wat gebeurde daar? Was Pinie nou moe? Hoe kan dat nou! Pinie is nooit moe, misschien moeten we haar helpen riep een van de welpen. Naja dan doen we dat toch?! Na het viervierkanten was het tijd om rond het vuur te zitten. Pinie herinnerde zich ineens een droom, iets met Gnomen die haar van haar energie hadden beroofd. Kan dat? Het is wel gebeurt! Om onszelf te beschermen hadden we een lichtgevende cirkel nodig. Gelukkig lagen er allemaal lichtgevende staafjes om ons heen, hoe kon dat nou? Magie? Na een sluipspel hadden we alles verzameld en konden we eindelijk veilig slapen.

Op zaterdag begonnen we met de wel bekende ochtendgymnastiek. Na het ontbijt en corvee was het tijd om te werken aan de energie van Pinie, in een boek dat we vonden in de berging zaten levendstratego kaartjes. Misschien hetlp het als we dat gaan doen! Zo gezegd zo gedaan, echter was er na het spel nog steeds geen energie in Pinie te zien. Wacht wat staat er op de achterkant van de kaartjes? Het was een hele puzzel! Een ingrediënten lijst. Met het verzamelen tijdens een postenspel werd duidelijk dat het experimenten zijn. Hebben gelijk de experimenten maar ook gedaan! Terwijl één groep bezig was met de experimenten heeft de andere groep gewerkt aan het maken van een toverstok. Na een potje toverbal was het tijd voor het lezen van een Ducky en zijn we begonnen met het maken van het avond eten. Zelfgemaakte friet, chickenwings en groente vanaf het vuur. Het smaakte goed! Hierna was het toch echt tijd voor een potje weerwolven! Tijdens het tweede potje was de toverdrank ook klaar. Na het drinken van de toverdrank was Pinie weer vol energie! Wat fijn! Hierna was het toch echt tijd om te gaan slapen. Of naja niet voor iedereen, waar is Pinie nou?

De zondag begon met dat Pinie kwijt was, waar kon ze nou heen zijn? Was ze zo vol energie dat ze was weg gestuiterd!?! Na even zoeken vonden we haar op het dak! Hoe kwam ze daar nou terecht? Na het ontbijt en het opruimen van de bedjes was het echt tijd voor het laatste spel, een spel waarbij we geluk hebben verzameld! Tijdens het spel kwamen de eerste ouders al richting het gebouw. Toch echt tijd om te stoppen. Gelukkig hebben we nog (wat) foto's! Bekijk deze in ons foto album!

Halloween opkomst welpen 2020

Gepost in Welpen

Deze opkomst zou eigenlijk een weekendkamp zijn, maar helaas mocht dat door de coronaregels niet doorgaan. Improvisatie was vereist, en we zijn toch op een geweldige opkomst gekomen! De welpen mochten met z’n tweeën een pompoen snijden en uithollen, wat resulteerde in de meest gekke gezichtjes. Daarnaast konden ze ook hun eigen fakkel maken van takken, oude lakens en heel veel kaarsvet. Hiermee eindigde de opkomst ook, met de welpen in een cirkel, elk een brandende fakkel vasthoudend. Hiermee hebben we toch de Halloween vibes weten te integreren in deze zeer geslaagde dag en hopelijk hebben we volgend jaar weer een prachtig kampje!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog