Weekendkamp mei 2016

Tijdens dit kamp hebben we allerlei dingen gedaan die we ook doen met het zomerkamp. Ze konden tijdens dit kamp punten verdienen met allerlei activiteiten. Aan het eind van het kamp wint de patrouille met de meeste punten. 

De scouts hebben zelf hun tenten opgezet en hun eigen keuken gebouwd. De leiding was best wel streng want de knopen moesten super goed vast zitten.

Helaas waren en aantal zittingen niet zo goed vast geknoopt en zakte meteen naar beneden. Gelukkig wisten Mathijs en Niels daar een goede oplossing voor. Ze hebben ook een mooie hike gelopen in de omgeving van het labelterrein. De hike liep door het bos bij Austerlitz, na een korte rust pauze mochten ze weer terug naar het kampterrein. Alleen was de route voor sommige iets te creatief. 

Voor het avondeten hadden de scouts weer een Masterclass van Niels. Dit keer stonden wraps op het menu, maar tot onze grote verbazing hebben de scouts niet helemaal het recept gevolgd want de leiding vond van alles terug wat in de maaltijd had moeten zitten. ‘s Avonds moesten ze een mysterie oplossen, dit was nog al lastig omdat de leiding een aantal spellen had gecombineerd. Na het spel was het tijd voor het kampvuur en een hapje en een drankje. Op zondag werd alles super goed en snel afgebroken. bos naar de toren van Austerlitz. Na een korte rust pauze mochten de scouts weer terug naar het kampterrein. De route terug was nogal creatief bedacht door de leiding.

Wat ons betreft een goed voorbereiding op het zomerkamp. Wij hebben er super veel zin in!