Scouts weekendkamp

Het was vrijdagavond 22 april toen ons weekendkamp begon op PBC in Austerlitz. Sommige scouts kwamen fietsend, anderen weer met de auto. Toen iedereen compleet was, sleepten we al onze spullen naar het Oudenbos, omdat dit ons kampterrein was voor dit weekend. Nadat alle tenten stonden, was het tijd voor een potje trefbal. Omdat we door de droogte geen vuur mochten maken, werd de avond al snel wat koud. Daarom werd het tijd om lekker warm de slaapzakken in te duiken voor een “goede” nachtrust.

De volgende dag brak aan om 7.45, al waren er natuurlijk al wat scouts en leiding vóór die tijd wakker. Na wat ochtendgymnastiek en ontbijt was het tijd voor een groot ochtendspel. Dit was een spel waarbij gebieden op de wereld werden veroverd door groepen scouts. De scouts namen het tegen elkaar op in mini-games, waarbij de winnaars telkens op het bord hun zet konden doen. Hierna was het natuurlijk tijd voor een heuse, maar snelle lunch, waarbij wat leiding en scouts enorm snel broodjes smeerde en verdeelde over de rest. Er was haast, want we gingen naar het zwembad op de fiets! Toen we aankwamen in het zwembad, kon iedereen zich goed vermaken: sommigen chillden in het bubbelbad of buitenbad, anderen gingen mega vaak van de glijbaan en wéér anderen kaapten drijvend materiaal van de leiding en mede-scouts. Rond 16.30 was het tijd om op de fiets weer terug te gaan naar het Oudenbos, want het was tijd om avondeten te maken. We aten als avondeten macaroni, maar er bleek te weinig saus te zijn. Met veel creativiteit kreeg iedereen tóch nog genoeg saus, en kon de avond beginnen. Kort na het avondeten fietsten we naar het dorp, om het theezakjes-ruilspel te spelen, waarbij scouts begonnen met een theezakje, maar terugkwamen met boeken, slippers, tassen, en nog veel meer andere heuse kostbaarheden. Toen we weer aankwamen in het Oudenbos chillden we nog rond het kampvuur, maar dan zonder vuur. Toen het écht donker werd, begon de dropping: de scouts werden gedropt in Odijk en moesten de weg terugvinden naar de leiding, die hen weer opwachtte in Doorn om weer met de auto terug te gaan naar het kampterrein. Toen iedereen weer terug was, werd het tijd om weer te gaan slapen.

De volgende ochtend brak weer aan om 7.45 en het was tijd voor een rustig ontbijtje. Hierna was het tijd voor de grote opruiming en een klein potje slagbal, waarna de scouts door hun ouders werden opgehaald of zélf met de fiets naar huis gingen.