Scouts

Gepost in Speltakken

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Lijkt het je leuk om ijsklontjes te smokkelen,  je over één touw boven een sloot voortbewegen, een race houden met je eigen gemaakte kar of je eigen eten koken op een houtvuur? Kom dan kijken bij de scouts van Thorheim!

Wat zijn de scouts?

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar oud. Bij de scouts ligt veel nadruk op zelfstandigheid. Bij veel activiteiten gaan de scouts in vaste groepjes (patrouilles) zelf aan de gang onder leiding van de oudste scouts: Hun PL (patrouilleleid(st)er) en hun APL (assistent patrouilleleid(st)er). De leiding heeft dus een ondersteunende en begeleidende functie en zorgt voor de activiteiten.

Wat doen de scouts?

De scouts draaien hun opkomsten van 14.00u tot 16.30uur. Je kan dan een grote diversiteit aan activiteiten verwachten. Wat denk je bijvoorbeeld van je eigen katapult pionieren, geld verdienen tijdens een beursspel of een ei bakken op een zelfgemaakt kookstel?

Zijn er ook nog bijzondere opkomsten?

Naast de gewone opkomsten zijn er regelmatig bijzondere opkomsten bij de scouts. Zoals de de zeepkistenrace, EHBO opkomst en Halloween. Ook hebben de scouts in ieder geval één keer per jaar een uitje naar bijvoorbeeld een pretpark!

Naast deze dagactiviteiten hebben de scouts ook een aantal keer per jaar een weekendkamp. Deze kampen hebben altijd een thema. De onderlinge en regionale Scoutingwedstrijden of overlevingskamp (soort van wild kamperen) scouts zetten met hun patrouille zelf de tent op en gaan ook zelf koken.

Als afsluiting is er ieder jaar een zomerkamp. Hierbij gaan de scouts in of net buiten Nederland een week kamperen.

Kan ik zomaar komen kijken?

Jazeker! De scouts kennen geen ledenstop. Je kan 3 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van Scouting Thorheim en van Scouting Nederland tegelijk. Je bent dus van harte welkom!

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met Yoshiko van de Veer via het volgen e/mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een verslag lezen en de foto's bekijken van het afgelopen zomerkamp, dan kan dat!

De scouts hebben onlangs een EHBO opkomst gehad en een opkomst waarin ze gingen apenkooien. De foto's vind je in het fotoalbum!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog