IJsberenweekend

Gepost in Scouts

Als onderdeel van een handelsmultinational zoals de VYC moet je natuurlijk je macht in elke mogelijke manier uitbreiden. Nieuwe volken worden ontdekt, en daarmee wordt handel gedreven of oorlog gevoerd. En toevallig is dat precies wat de scouts zaterdagmiddag op het IJsberenweekend hebben gedaan. Eenmaal in contact met de inheemse bewoners van zo’n eiland heeft het groepje meerdere keuzes. Je kan ervoor kiezen om, waar de VYC niet vies van is, de boel te leeg roven. Wie houdt er immers niet van een potje oud Hollandsch plunderen. Het nadeel hiervan is dat de lokale bevolking langzaam leeggedronken wordt, en de goederen een keer op zijn. Een andere optie is dus om te handelen met de inheemse bevolkingen die je tegen komt.

Met het avondeten zaten we samen met z´n vierhonderden aan een lange tafel te smullen van een stevige zeemaaltijd. En ja ons hap-hap-happerde-hap was het luidste van allemaal, misschien komt dat wel omdat ie lekker kort is. Na de afwas, uhmm welke afwas?Avondeten

Tijd voor het avondspel. In een paar uur moeten de scouts routes aanleggen van de ene stad naar de andere stad. Hiervoor hebben ze uiteraard kaartjes nodig. Met een aantal kaartjes, dit nummer verschilt per route, kunnen de subgroepjes een zeeroute openen. Het is handig om de snelste route van je start naar je eindpunt te nemen. Om de kaartje te bemachtigen moesten ze allerlei kleine spelletjes doen. Ook konden ze weer rookworsten en chocomel halen tijdens het spel. Eenmaal terug op het terrein was het tijd voor de disco, waar het heerlijk warm was, of naar het super gezellige kampvuur. In de disco hebben de meeste scouts een dansje gewaagd.

Nu onze scouts wat meer ervaring hebben opgedaan met het varen over zee met schepen van de VYC, is het tijd om de Zeven Zeeën goed te gaan verkennen. 

Kamp aandenkenVanuit het hoofdkantoor moesten ze allerlei kort hikes doen. Als ze de hike op tijd volbrengen krijgen de scouts florijnen die mee tellen voor het eindklassement van dit weekend. Na de hike is de sluiting, en ja hoor het begint weer te regenen! Wie o wie is de opvolger van de Admiraal ter Zee? Hij gaat zelf in elk geval chillen op een onbewoond eiland in een een of andere oceaan. Zijn golfclubs staan al klaar. Alle subgroepjes hebben de kans gekregen om te bewijzen dat ze de werkdruk van een Admiraal aankunnen. Plunderen, handelen, varen, feesten en rookworsten eten. Helaas zijn het niet de scouts van Thorheim geworden. Maar met de 13de en 21ste plek zijn wij als leiding super trots!

Wij hebben een leuk modderig weekend gehad!

Voor meer foto´s kijk op deze website van het IJsberenweekend.

 

 

 

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog