Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Lijkt het je leuk om ijsklontjes te smokkelen,  je over één touw boven een sloot voortbewegen, een race houden met je eigen gemaakte kar of je eigen eten koken op een houtvuur? Kom dan kijken bij de scouts van Thorheim!

Wat zijn de scouts?

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar oud. Bij de scouts ligt veel nadruk op zelfstandigheid. Bij veel activiteiten gaan de scouts in vaste groepjes (patrouilles) zelf aan de gang onder leiding van de oudste scouts: Hun PL (patrouilleleid(st)er) en hun APL (assistent patrouilleleid(st)er). De leiding heeft dus een ondersteunende en begeleidende functie en zorgt voor de activiteiten die de scouts doen.

Wat doen de scouts?

De scouts draaien hun opkomsten van 14.00u tot 16.30uur. Je kan dan een grote diversiteit aan activiteiten verwachten. Wat denk je bijvoorbeeld van je eigen katapult pionieren, geld verdienen tijdens een beursspel of een ei bakken op een zelfgemaakt kookstel?

Zijn er ook nog bijzondere opkomsten?

Naast de gewone opkomsten zijn er regelmatig bijzondere opkomsten bij de scouts. Zoals de de zeepkistenrace, EHBO opkomst en nog veel meer om op te noemen. Naast deze activiteiten hebben de scouts ook een aantal keer per jaar een weekendkamp. Deze kampen hebben meestal een thema. De onderlinge en regionale Scoutingwedstrijden of overlevingskamp (soort van wild kamperen) scouts zetten met hun patrouille zelf de tent op en gaan ook zelf koken. Als afsluiting is er ieder jaar een zomerkamp. Hierbij gaan de scouts in of net buiten Nederland een week kamperen.

Kan ik zomaar komen kijken?

 Er is momenteel geen wachtlijst bij de scouts dit betekend er de mogelijkheid is om te kijken. Aspirant-leden mogen drie keer vrijblijvend kijken. Als ze na deze drie keer lid willen worden kan dat.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met Yosiko van der Veer op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouts zomerkamp

Gepost in Scouts

Yes, op 8 juli ging het zomerkamp van de scouts van start. Wat hadden we er zin in! Dit jaar gingen we naar Dwingeloo, dus eerst 1,5 uur rijden naar het kampterrein. Eenmaal daar aangekomen werden de patrouilles verdeeld in Kermit de kikker (groen), Teevee (Rood) en Koekiemonster (Blauw). Zoals je merkt was het thema van dit zomerkamp sesamstraat. Elke patrouille ging zijn tent opzetten en keuken bouwen. Gelukkig waren de keukens op tijd klaar zodat gekookt kon worden, deze avond stond pasta met groente en saus op het menu. Zo ging de eerste dag al snel voorbij. Kijk voor de foto's hier

Sinterklaas

Gepost in Scouts

Met de scouts hadden we dit jaar weer surprises. Mooie kunstwerken en gedichten waren geproduceerd. Voor sommige cadeaus moest door smurrie worden gezocht om het cadeau te vinden. Ook sinterklaas met zijn pieten kwam nog even langs om wat heerlijke pepernoten uit te delen. Want dit jaar waren de scouts weer zoet geweest. Voor meer foto's kijk in het foto album van alle speltakken

Vlotten bouwen

Gepost in Scouts

Kan je een vlot maken van de volgende dingen:

  • 1 touw
  • 1 zeil
  • 50 vuilnizakken

Dit was de uitdaging van de scouts deze zaterdag. Na wat puzzelen en verschillende manieren te hebben uitgeprobeerd is het ze toch gelukt om een vier vlotten te bouwen. Toen barste de strijd los wie als eerst de overkant van het Henschotenmeer zou bereiken. Alles werd ingezet. Vlotten werden gekaapt, nat gegooit of gesaboteerd.

Alleen op een of andere manier kwamen ze niet droog over.... Het blijven toch Scouts

Vlot1 3

Zomerkamp Scouts

Gepost in Scouts

In Rivendel had iedereen grote bewondering voor Frodo en zijn reisgenoten, zij zouden de ring vernietigen en de wereld redden. Althans dat was de bedoeling...
Terwijl Aragorn de voorraden bij elkaar zocht, en de meeste andere Hobbits vast wat van de voorraden probeerde, dacht Frodo nog een laatste bad te nemen. Tenslotte zou hij zich zeker een week niet kunnen wassen (bah). Helaas hebben de elven alleen gemeenschappelijke badruimtes, en Frodo voelde zich niet echt op zijn gemak tussen allen lange elven... Toen hij eruit ging was hij dan ook nogal haastig met zichzelf afdrogen, aankleden en het omhangen van de Ene Ring.

Iets té haastig, kwamen de achterblijvers de volgende dag achter. In plaats van de ring, had hij de navelpiercing van een van de elven meegenomen. Iemand zou de ring zo snel mogelijk naar Frodo en zijn Reisgenoten moeten gaan brengen. Alle grote helden waren echter al met de eerste groep meegegaan. O, nee! En nu... Gelukkig waren en ook 22 aanstormende talenten aanwezig die het klusje wel gingen klaren voor Frodo. Kijk de elven hebben ook nog foto´s gemaakt!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog