Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Lijkt het je leuk om ijsklontjes te smokkelen,  je over één touw boven een sloot voortbewegen, een race houden met je eigen gemaakte kar of je eigen eten koken op een houtvuur? Kom dan kijken bij de scouts van Thorheim!

Wat zijn de scouts?

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar oud. Bij de scouts ligt veel nadruk op zelfstandigheid. Bij veel activiteiten gaan de scouts in vaste groepjes (patrouilles) zelf aan de gang onder leiding van de oudste scouts: Hun PL (patrouilleleid(st)er) en hun APL (assistent patrouilleleid(st)er). Activiteiten die de scouts doen zijn bijvoorbeeld: je eigen katapult pionieren, hike, geld verdienen tijdens een beursspel of een ei bakken op een zelfgemaakt kookstel?

Kampen

Naast de gewone opkomsten zijn er ook kampen. Dit kan een weekendkamp zijn met alleen de scouts van thorheim, waarbij ze met elkaar zelf een keuken moeten maken, tent op zetten en zelf voor het eten moeten zorgen. Maar er kan ook een weekendkamp gehouden worden met scouts uit de hele regio, zodat de scouts ook scouts van andere scouting groepen ontmoeten. Als afsluiting is er ieder jaar een zomerkamp. Hierbij gaan de scouts in of net buiten Nederland een week kamperen.

Kan ik zomaar komen kijken?

 Er is momenteel geen wachtlijst bij de scouts dit betekend dat er de mogelijkheid is om te kijken. Aspirant-leden mogen drie keer vrijblijvend kijken. Als ze na deze drie keer lid willen worden kan dat. De opkomst tijden van de scouts zijn van 14.00 tot 16.30.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met het scouts team; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Scouts Weekendkamp

Gepost in Scouts

Het was vrijdagavond 22 april toen ons weekendkamp begon op PBC in Austerlitz. Sommige scouts kwamen fietsend, anderen weer met de auto. Toen iedereen compleet was, sleepten we al onze spullen naar het Oudenbos, omdat dit ons kampterrein was voor dit weekend. Nadat alle tenten stonden, was het tijd voor een potje trefbal. Omdat we door de droogte geen vuur mochten maken, werd de avond al snel wat koud. Daarom werd het tijd om lekker warm de slaapzakken in te duiken voor een “goede” nachtrust.

De volgende dag brak aan om 7.45, al waren er natuurlijk al wat scouts en leiding vóór die tijd wakker. Na wat ochtendgymnastiek en ontbijt was het tijd voor een groot ochtendspel. Dit was een spel waarbij gebieden op de wereld werden veroverd door groepen scouts. De scouts namen het tegen elkaar op in mini-games, waarbij de winnaars telkens op het bord hun zet konden doen. Hierna was het natuurlijk tijd voor een heuse, maar snelle lunch, waarbij wat leiding en scouts enorm snel broodjes smeerde en verdeelde over de rest. Er was haast, want we gingen naar het zwembad op de fiets! Toen we aankwamen in het zwembad, kon iedereen zich goed vermaken: sommigen chillden in het bubbelbad of buitenbad, anderen gingen mega vaak van de glijbaan en wéér anderen kaapten drijvend materiaal van de leiding en mede-scouts. Rond 16.30 was het tijd om op de fiets weer terug te gaan naar het Oudenbos, want het was tijd om avondeten te maken. We aten als avondeten macaroni, maar er bleek te weinig saus te zijn. Met veel creativiteit kreeg iedereen tóch nog genoeg saus, en kon de avond beginnen. Kort na het avondeten fietsten we naar het dorp, om het theezakjes-ruilspel te spelen, waarbij scouts begonnen met een theezakje, maar terugkwamen met boeken, slippers, tassen, en nog veel meer andere heuse kostbaarheden. Toen we weer aankwamen in het Oudenbos chillden we nog rond het kampvuur, maar dan zonder vuur. Toen het écht donker werd, begon de dropping: de scouts werden gedropt in Odijk en moesten de weg terugvinden naar de leiding, die hen weer opwachtte in Doorn om weer met de auto terug te gaan naar het kampterrein. Toen iedereen weer terug was, werd het tijd om weer te gaan slapen.

De volgende ochtend brak weer aan om 7.45 en het was tijd voor een rustig ontbijtje. Hierna was het tijd voor de grote opruiming en een klein potje slagbal, waarna de scouts door hun ouders werden opgehaald of zélf met de fiets naar huis gingen.

Zomerkamp Scouts 2021

Gepost in Scouts

Afgelopen zomer zijn wij met de Scouts op zomerkamp geweest naar het scoutingterrein Grenspaal 500. Hier hebben wij met het heerlijke weer onszelf een week lang goed kunnen vermaken. Nu het nieuwe seizoen gaat beginnen is het leuk om nog eens na te genieten van dit supergave kamp. Bekijk de foto's hier (inloggen is vereist)

Scouts zoka 20

Gepost in Scouts

Tekst geschreven door Fenna

Zomerkamp dit jaar was anders dan alle andere jaren door corona. We werden gecheckt op snoep, zoals altijd. Maar door corona werden we extra goed gecheckt. Veel snoep werd in genomen. (Dat was wel jammer). Op de eerste dag kwamen we aan en werden we in patrouilles verdeeld. Daarna moesten we onze tent op zetten. Vandaag hoefde we nog niet te koken want er werd voor ons gekookt. Het was heerlijk! De volgende ochtend moesten we ochtend gymnastiek doen. Vandaag moesten we ook onze keuken maken. Natuurlijk hebben we ook heel veel spellen gedaan en we hadden ook veel rust momenten. We gingen ook nog naar het zwembad, bowlingbaan en een escape room. Bij sommigen spellen kon je ook cluedo kaarten verdienen. Aan het einde van het kamp gingen we een spel doen waarbij je bij andermans cluedo kaartjes kon kijken, maar je kon ook nog worden afgeschoten door iemand met een pijl en boog (aan het einde van de punt zat een kussentje). En er was ook nog douane. Al met al een geslaagd kamp!

P.s. Wout heeft dit kamp niet de rijst laten aan branden.

Tekst geschreven door Wout

Scouts zomerkamp, het meest rustige en serene scoutingevenement van het jaar. Dit jaar is er iemand vermoord. De scouts doken in het wonderlijke land van Duitslang (of eigenlijk Arnhem) om erachter te komen hoe meneer Von Pruissen is gestorven. Ze begonnen hun onderzoek opgesplitst in drie patrouilles en in wedstrijdvorm, wat altijd de beste manier is om met een moordzaak om te gaan. Door spellen te winnen konden de patrouilles achterhalen wie de moordenaar en handlanger zijn en wat het moordwapen, de locatie en de tijd van de moord waren.

Op de eerste dag kwamen de scouts om in de middag aan. Alle spullen werden uitgeladen en de tenten werden opgezet. Na het heerlijke avondeten, verzorgt door de leiding, speelde we een spel waarin twee teams muntjes van elkaar moesten stelen. De muntjes werden beschermd door een verdediger met een waterpistool.

Op de tweede dag was het tijd om de keukens te bouwen. Ook werd er een douche en een afvalstation gemaakt en werd een partytent opgezet, waar de scouts konden zitten. Na de lunch speelde we twee spellen, bij het eerste spel moest je kaartjes stelen van andere teams en die weer bij je eigen team op de waslijn hangen. Bij het tweede spel moest je vragen beantwoorden die je kon vinden op de kaartjes. In de avond werd het grote cluedo-spel uitgelegd en was het tijd om te koken. Na het eten hadden we kampvuur en werd het eerste cluedo-gerucht verspreid.

Op de derde dag speelden we in de ochtend een handelsspel, je kan verschillende grondstoffen kopen en verkopen om meer geld te verdienen. Na de lunch was het tijd voor de kampdoop! De scouts die gedoopt zouden worden gingen weg en de rest bereidde alles voor. Er was een blinddoek-parcours, een zeephelling en een modderworstel arena. Na de doop konden de scouts even douchen en werd het eten voorbereid. In de avond was er een activiteit gepland in Arnhem: we gingen bowlen! Terug op het kampterrein werd er natuurlijk nog een gerucht verspreid en was het weer tijd om te slapen.

Op de vierde dag was de hike. Normaal duurt de hike twee dagen, maar omdat we vanwege corona nergens mochten slapen was het dit jaar maar één dag. Natuurlijk liepen we wel de afstand van twee dagen. Zoals gebruikelijk aten we na de hike stamppot andijvie. Toen het donker was, was er een sluipspel. Er waren alarmen opgezet langs een parcours en er zaten scouts met een blinddoek op die naar je konden wijzen als ze je hoorden. Al het alarm afging of een van de scouts je hoorde was je af en moest je opnieuw beginnen.

Op de vijfde dag gingen we zwemmen. De lunch was bij het zwembad en daarna fietsten we weer terug. In de middag speelden we een spel waarbij je verschillende kleuren stiften moest vinden die in het bos hingen. Je kreeg een kaartje waarop verschillende kleuren stonde, en je kon punten verdienn door alle kleuren te vinden. Na het spel moest er weer gekookt worden en na het avondeten speelden we nog een potje slagbal.

Op de zesde dag speelden we ’s ochtends een spel, ik weet niet meer welk spel maar dat negeren we even. Na het spel was er tijd om een stukje voor de bonte avond voor te bereiden. In de middag gingen we naar Arnhem om een escape room te doen. de groep werd in tweeën gedeeld, de eerste groep ging naar binnen om de escape room te doen en de andere groep deed een speurtocht door Arnhem waarbij je vragen moest beantwoorden. Toen beide groepen klaar waren wisselden ze om. Die avond was het zelfkookdag, de scouts mochten zelf bepalen wat ze gingen eten. Na het eten was de bonte avond, tijdens de bonte avond deed iedere groep hun stukje en elke patrouille mocht deze keer 2 geruchten verspreiden.

Op de zevende en laatste dag begonnen we met het kamp opruimen. Daarna speelde we een smokkelspel. De groep werd in drieën gesplitst, 2 groepen gingen smokkelen en 1 groep werd de douane. De smokkelgroep moest zakjes meel (denk ik) meenemen van post A naar post B. De douane groep moest de zakjes proberen te onderscheppen. Na de lunch gingen we verder met het terrein opruimen. In de middag speelde we het cluedo eindspel. De patrouille dat dit spel won, won het hele cluedo spel en 30 extra punten voor de patrouille wedstrijd van het kamp. Alle patrouilles kregen een waslijn waaraan ze hun cluedo kaartjes hingen. De scouts konden in de verschillende vakken rennen en zo veel mogelijk kaartjes proberen te onthouden voordat ze afgeschoten werden door de douane die aan de rand van het vak je af probeert te schieten met een boog. Uiteindelijk won patrouille rood het cluedo spel en de patrouille wedstrijd. En toen ging iedereen naar huis.

 

Weekendkamp oktober 2019

Gepost in Scouts

In het weekend van 18 tot en met 20 oktober zijn de scouts weer op weekendkamp geweest!
Op vrijdagavond kwamen we aan, en gingen we een spel doen. Bij dit wc-papierspel moesten we punten verzamelen waar mee je wc-papier kon verdienen. We hebben dit spel gedaan omdat het wc-papier bijna op was. Daarna legde de King uit hoe je met 1 papiertje kon poepen. De volgende dag gingen we levend Stratego doen dit keer wel met andere spelregels waarbij we geen vlag moesten roven maar een basis moesten aanvallen, Wout was zo fanatiek dat hij een spier in zijn knie verrekte bij de tegenstander en daarna gevangen werd. Na de lunch gingen we op de fiets naar Zeist om vervolgens te gaan klimmen in het klimbos. In het klimbos waren 2 leuke parcoursen waar we ons met z’n alle de hele dag hebben vermaakt. Na de terugreis gingen we zelf hamburgers bakken Ook hadden we nog een leuk avondspel, we gingen toen Kolonisten van Catan spelen waarbij de grondstoffen verzameld moesten worden door voorzichtig langs allemaal allarmen te sluipen om deze vervolgens te verhandelen op de beurs. Dit spel werd gewonnen door het team van Dylian. Na het eten van een worst bij het kampvuur was het tijd om te gaan slapen. Helaas werd de nacht verstoord door de 3 nachtbrakers, Caitlyn, Wout en Frank. Al met al is het kamp goed geslaagd en hebben wij ons goed vermaakt. Klik hier voor de foto's

 

Quote van het kamp: MAAR IK WIL SLAPEN!!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog