World Scout Jamboree

Gepost in Explorers

WSJ. World Scouting Jamboree. Een mondiaal event dat eens in de 4 jaar voorkomt.
Afgelopen Jamboree was in Amerika, op een kampterrein genaamd Summit Bechtel Reserve. Hier waren 40.000 scouts van over de heel wereld deze zomervakantie. Het was een ongelooflijk gave reis waar elke scout die er was wel 6 tot 8 uur over kan doorpraten, maar onze 5 rowans die er waren, zullen toch een iets kortere impressie geven.

Na een 30 uur durende reis waren we dan eindelijk in West-Virginia, op de plek waar ons Amerikaanse avontuur zou beginnen. We kwamen aan rond 3 uur ’s nachts, plaatselijke tijd, waar we gelukkig gelijk onze tenten in konden rollen.
Tijdens de opening was het pas goed te zien hoe groot dit event nou eigenlijk was. Het is eigenlijk nog steeds niet te beseffen met hoeveel man we op dat terrein waren. Voor ons zaten Noren, naast ons Aziaten en achter ons hadden we Italianen zitten.
Uiteindelijk hebben we 10 dagen op het terrein doorgebracht en hebben we onze dagen gevuld met klimmen, schieten, wateractiviteiten en natuurlijk andere culturen ontmoeten.

Daarna gingen we door naar Washington D.C. om onze reis te vervolgen. Vanuit een campus hebben we allerlei dingen rond Washington gezien en gewoon de hele Amerikaanse sfeer tot ons genomen. Het blijft moeilijk te beschrijven waarom Amerika er nou zo anders uitziet dan Nederland, het enige wat er te zeggen valt is dat Amerika toch o zo gigantisch GROOT is. Vanuit Washington zijn we ook nog 2 dagen naar NYC geweest, waar we van alles hebben gezien, van Times Square tot de 9/11 memorial.
Helaas kwam de terugreis al veel te snel en na de terugvlucht en de busreis terug naar het verzamelpunt was de hele bus ook diep in slaap, uitgeput van alle nieuwe ervaringen die we hadden opgedaan.

[widgetkit id=18]

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog