Explorers

Wij zijn de RSA van Thorheim, ook wel de explorers of de explo’s genoemd. Wij zijn een groep van 15- tot 18-jarigen die zelf onze opkomsten regelen en daarin ook heel erg vrij worden gelaten.

Aan het begin van het seizoen gaan we met zijn allen bij elkaar zitten en bedenken we wat we met alle opkomsten gaan doen. Vind jij dat we een gigantisch groot vuur moeten maken? Gooi het in de groep en wie weet mag jij die opkomst wel organiseren.
Geen enkele opkomst is hetzelfde bij ons. Filmavonden, pokeren, vlotvaren, hiken, koken en actieve spellen. We doen het allemaal bij de RSA.

Natuurlijk vinden wij dat we oud en wijs genoeg zijn om alles zelf te regelen, dus echte leiding hebben we niet meer nodig. Maar als het toch net fout gaat, net dat ene plan strandt, hebben we de begeleiding. Zij zijn er om ons te helpen als we het nodig hebben en zorgen voor dat beetje extra om de opkomst toch weer een knaller te maken. Ze zijn er niet voor opkomsten bedenken of regelen, ze leiden alles alleen een beetje in goede banen.

Wil je nog iets meer een impressie van hoe onze opkomsten eruit zien? Scroll naar beneden om een aantal opkomsten te bekijken! Elke zaterdag komen wij bij elkaar van 14.00 tot 17.00. Lijkt het je wat? Kom dan gerust een keertje langs!

Nieuws uit de speltak

 • Zomerkamp explorers 2021
  Dit jaar zijn we met de rowans door wat tegenslagen wegens corona gezellig op de fiets gestapt om Nederland te verkennen. We zijn bepakt en gezakt door Friesland heen gecrossed, waarbij we zeker geen mc Donalds konden overslaan. In Friesland hebben wij veel water gezien. Door te zeilen op het Heegermeer en naar Ameland te lopen op het wad. In Ameland is een dagje strand niet verkeerd, een zandfort bouwen en barbecueën kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Op kamp zijn wij rowans ook verantwoordelijk voor het eten waarbij een avond goeie frituur echt niet kan missen. Als dit dan wat … Lees verder “Zomerkamp explorers 2021”
 • World Scout Jamboree 2019
  WSJ. World Scouting Jamboree. Een mondiaal event dat eens in de 4 jaar voorkomt.Afgelopen Jamboree was in Amerika, op een kampterrein genaamd Summit Bechtel Reserve. Hier waren 40.000 scouts van over de heel wereld deze zomervakantie. Het was een ongelooflijk gave reis waar elke scout die er was wel 6 tot 8 uur over kan doorpraten, maar onze 5 rowans die er waren, zullen toch een iets kortere impressie geven. Na een 30 uur durende reis waren we dan eindelijk in West-Virginia, op de plek waar ons Amerikaanse avontuur zou beginnen. We kwamen aan rond 3 uur ’s nachts, plaatselijke … Lees verder “World Scout Jamboree 2019”
 • Zomerkamp RSA 2019
  Wij wilden met de rowans op zomerkamp naar Polen, maar onze reis begon met wat met tegenslagen in de reis. Het duurde 52 uur om er te komen. Waarbij we Berlijn iets uitgebreider hebben bezichtigd dan gedacht, maar toen kon het echte avontuur in Zakopane beginnen.We doken de grotten in, beklommen de bergen en hebben van het uitzicht genoten vanaf het koscielec meer.Naast onze verantwoordelijkheid om het avondeten te halen en te koken, zijn we ook heerlijk, traditioneel uiteten geweest.Scouting gaat natuurlijk om natuur, maar we hebben ook Krakau bezichtigt, met behulp van een gratis tour. Om hier binnen te … Lees verder “Zomerkamp RSA 2019”
 • BBQ’en op het water!
  Met de rowans hebben wij afgelopen opkomst gebarbecued op een vlot in het water. Ja, je leest het goed. Een vlot, een barbecue, water en hypere rowans, dat kan toch nooit goed gaan? Jazeker wel! Eerst is het vlot in elkaar gezet met extra strakke knopen en lange balken en toen zijn de tonnen eronder gezet, zodat het hele gevaarte ook nog een beetje drijven zou. Na het eerste testrondje op het water bij Gravenbol, werd er besloten de vuurton aka de barbecue van de dag in het vlot te monteren. De barbecue werd mooi vastgezet in het midden van het … Lees verder “BBQ’en op het water!”
 • Explorer zomerkamp 2017
  Op een rustige zaterdagmiddag zaten 12 Explorers in de Basis bijelkaar, ze dronken rustig een kopje koffie en aten waarschijnlijk ook wel iets erbij. Ineens, zo voelde het te minste voor hen, vroeg de begeleiding aan hen, ‘waar gaan we eigenlijk heen met zomerkamp?’. De Explorers keken elkaar verbaasd aan… Tot er een riep ‘HONGARIJE!’ en de rest volgde met ‘Hey, Ho, Lets go!’. Dat hebben ze in februari bedacht. In de maanden die volgde hebben ze allerlei klussen gedaan en de reis verder uitgewerkt. Toen was het zo ver 8 juli, vroeg in de ochtend, stonden daar 11 Explorers … Lees verder “Explorer zomerkamp 2017”
 • Lasergamen
  We verzamelde om tien uur bij Thorheim om samen richting het Henschoten meer te fietsen. Daar werden we ontvangen door de begeleiding van het lasergamen. Na een korte, maar erg strakke uitleg zijn wij begonnen met het eerste spel. Hierbij hadden de twee teams allebei een hoek van het speelveld ingenomen. Na een korte impasse werd er door het witte petjes team een strakke actie uitgevoerd op het andere team maar helaas had dit niet het gewenste effect.  Bij het tweede spel waren de rollen een beetje omgedraaid. De strakke actie volgde elkaar op waardoor de einduitslag moest worden bepaald … Lees verder “Lasergamen”
 • Zomerkamp RSA 2016
  De Rowans hebben dit jaar weer een super gezellig en geslaagd zomerkamp gehad. we zijn dit jaar maar eens naar het westen gegaan in plaats van het oosten en dat is ons erg goed bevallen. niet alleen het heerlijke weer maar ook de super gezellige en aardige mensen daar. communiceren ging ook een stuk makkelijker, Engels is toch een stukje makkelijker dan Pools of Tsjechië’s. Helaas hadden de dames ons dit jaar in de steek gelaten waardoor het een echt mannenkamp werd. Overal bende en iedereen wees elkaar aan toen iemands mars weg was, die uiteindelijk gestolen was door onze … Lees verder “Zomerkamp RSA 2016”
 • Klussen voor zomerkamp
  De Explorers zoeken klussen! Snoeien, harken, vegen, schilderen en auto’s wassen de Explorers pakken alles aan om hun zomerkamp te bekostigen.  Elk jaar gaan de Explorers naar het buitenland, maar dit kost aardig wat geld voor onze Explorers. Met grote en kleine klussen hopen zij het zomerkamp te kunnen betalen. Zij zijn dus opzoek naar klussen. Voor slechts 7,5 euro per uur pakken ze alles aan.  Heeft u thuis dus een (minder)leuke klus neem contact op met klus@thorheim.nl