Explorers

Wij zijn de RSA van Thorheim, ook wel de explorers of de explo’s genoemd. Wij zijn een groep van 15- tot 18-jarigen die zelf onze opkomsten regelen en daarin ook heel erg vrij worden gelaten.

Aan het begin van het seizoen gaan we met zijn allen bij elkaar zitten en bedenken we wat we met alle opkomsten gaan doen. Vind jij dat we een gigantisch groot vuur moeten maken? Gooi het in de groep en wie weet mag jij die opkomst wel organiseren.
Geen enkele opkomst is hetzelfde bij ons. Filmavonden, pokeren, vlotvaren, hiken, koken en actieve spellen. We doen het allemaal bij de RSA.

Natuurlijk vinden wij dat we oud en wijs genoeg zijn om alles zelf te regelen, dus echte leiding hebben we niet meer nodig. Maar als het toch net fout gaat, net dat ene plan strandt, hebben we de begeleiding. Zij zijn er om ons te helpen als we het nodig hebben en zorgen voor dat beetje extra om de opkomst toch weer een knaller te maken. Ze zijn er niet voor opkomsten bedenken of regelen, ze leiden alles alleen een beetje in goede banen.

Wil je nog iets meer een impressie van hoe onze opkomsten eruit zien? Scroll naar beneden om een aantal opkomsten te bekijken! Elke zaterdag komen wij bij elkaar van 14.00 tot 17.00. Lijkt het je wat? Kom dan gerust een keertje langs!

 

Zomerkamp Explorers 2021

Gepost in Explorers

Dit jaar zijn we met de rowans door wat tegenslagen wegens corona gezellig op de fiets gestapt om Nederland te verkennen. We zijn bepakt en gezakt door Friesland heen gecrossed, waarbij we zeker geen mc Donalds konden overslaan. In Friesland hebben wij veel water gezien. Door te zeilen op het Heegermeer en naar Ameland te lopen op het wad. In Ameland is een dagje strand niet verkeerd, een zandfort bouwen en barbecueën kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Op kamp zijn wij rowans ook verantwoordelijk voor het eten waarbij een avond goeie frituur echt niet kan missen. Als dit dan wat uit de hand loopt met een mayonaise gevecht moet je maar heel lief vragen aan de andere camping gasten of je wat shampoo mag lenen.

Eierbal

Toen we weer fris en fruitig waren zijn we nog naar Groningen geweest om daar de echt traditionele eierballen te proberen. Na het urenlange vasten van vele, op een eierbal na, hebben wij het kamp afgesloten met een bezoekje aan een all you can eat restaurant.at uit de hand loopt met een mayonaise gevecht moet je maar heel lief vragen aan de andere camping gasten of je wat shampoo mag lenen.

Oftewel een kamp vol klasse eten, water en gezelligheid!

World Scout Jamboree

Gepost in Explorers

WSJ. World Scouting Jamboree. Een mondiaal event dat eens in de 4 jaar voorkomt.
Afgelopen Jamboree was in Amerika, op een kampterrein genaamd Summit Bechtel Reserve. Hier waren 40.000 scouts van over de heel wereld deze zomervakantie. Het was een ongelooflijk gave reis waar elke scout die er was wel 6 tot 8 uur over kan doorpraten, maar onze 5 rowans die er waren, zullen toch een iets kortere impressie geven.

Na een 30 uur durende reis waren we dan eindelijk in West-Virginia, op de plek waar ons Amerikaanse avontuur zou beginnen. We kwamen aan rond 3 uur ’s nachts, plaatselijke tijd, waar we gelukkig gelijk onze tenten in konden rollen.
Tijdens de opening was het pas goed te zien hoe groot dit event nou eigenlijk was. Het is eigenlijk nog steeds niet te beseffen met hoeveel man we op dat terrein waren. Voor ons zaten Noren, naast ons Aziaten en achter ons hadden we Italianen zitten.
Uiteindelijk hebben we 10 dagen op het terrein doorgebracht en hebben we onze dagen gevuld met klimmen, schieten, wateractiviteiten en natuurlijk andere culturen ontmoeten.

Daarna gingen we door naar Washington D.C. om onze reis te vervolgen. Vanuit een campus hebben we allerlei dingen rond Washington gezien en gewoon de hele Amerikaanse sfeer tot ons genomen. Het blijft moeilijk te beschrijven waarom Amerika er nou zo anders uitziet dan Nederland, het enige wat er te zeggen valt is dat Amerika toch o zo gigantisch GROOT is. Vanuit Washington zijn we ook nog 2 dagen naar NYC geweest, waar we van alles hebben gezien, van Times Square tot de 9/11 memorial.
Helaas kwam de terugreis al veel te snel en na de terugvlucht en de busreis terug naar het verzamelpunt was de hele bus ook diep in slaap, uitgeput van alle nieuwe ervaringen die we hadden opgedaan.

 

Zomerkamp RSA 2019

Gepost in Explorers

Wij wilden met de rowans op zomerkamp naar Polen, maar onze reis begon met wat met tegenslagen in de reis. Het duurde 52 uur om er te komen. Waarbij we Berlijn iets uitgebreider hebben bezichtigd dan gedacht, maar toen kon het echte avontuur in Zakopane beginnen.
We doken de grotten in, beklommen de bergen en hebben van het uitzicht genoten vanaf het koscielec meer.
Naast onze verantwoordelijkheid om het avondeten te halen en te koken, zijn we ook heerlijk, traditioneel uiteten geweest.
Scouting gaat natuurlijk om natuur, maar we hebben ook Krakau bezichtigt, met behulp van een gratis tour. Om hier binnen te komen, moest de helft van de groep undercover als ‘de Belgen’. Dit was wel een spannend dingetje. Om alvast te oefenen voor de tour, zijn we in Berlijn in het spionagemuseum geweest.
Kortom, we hebben veel gelachen, veel gezien en een top zomerkamp gehad!

 

 

Vlot varen/BBQ'en

Gepost in Explorers

Varen en BBQ'en tegelijk?

Met de rowans hebben wij afgelopen opkomst gebarbecued op een vlot in het water. Ja, je leest het goed. Een vlot, een barbecue, water en hypere rowans, dat kan toch nooit goed gaan? Jazeker wel!
Eerst is het vlot in elkaar gezet met extra strakke knopen en lange balken en toen zijn de tonnen eronder gezet, zodat het hele gevaarte ook nog een beetje drijven zou. Na het eerste testrondje op het water bij Gravenbol, werd er besloten de vuurton aka de barbecue van de dag in het vlot te monteren. De barbecue werd mooi vastgezet in het midden van het vlot, elke rowan klom op het vlot, nog even snel een touwtje als anker en gaan met die banaan!
Heerlijk vlees gebakken op het kippenrooster boven het vuur en sommige hebben zelfs mosselen opgedoken om op te eten. Alles bij elkaar een heerlijk dagje!
 
VlotVlot in waterVuur bij vlot
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog