Bevers

Het seizoen 2021-2022 is van start gegaan met een jong en mooi leidingteam van 5 personen. Na afscheid genomen te hebben van onze oudste bevers welke naar de welpen overgevlogen zijn, hebben we momenteel 12 bevers. Wij streven naar een aantal van 16 bevers, zodat het individuele kind nog voldoende aandacht krijgt en er tevens voldoende kinderen zijn om wat grotere spelen te organiseren.

De bevers draaien hun opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Je mag 3 keer vrijblijvend komen kijken of je het leuk vindt bij ons. Op het moment hanteren wij echter wel een wachtlijst bij de bevers, voor meer informatie neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kamp Bevers 2021

Gepost in Bevers

Dit zomerkamp zijn de bevers klaargestoomd om een super bever te worden. Door het uitvoeren van allemaal opdrachten die alleen een echte super bever kan uitvoeren hebben onze bevers zich door het weekend heen gevochten. Er was boogschieten, klimmen, klauteren, tokkelen en ook slijm maken hoort natuurlijk bij een super bever.

Kamp2

Ook stil zijn en goed luisteren is iets wat een super bever goed kan, maar dat was bij het begin van het kamp al snel duidelijk toen ze vol spanning luisterde naar de opdrachten die ze dit weekend zouden krijgen.

Kamp1Gelukkig was het voor de bevers niet alleen maar hard werken en konden ze af en toe uitrusten op een luchtkussen. Nou ja, uitrusten… Een echte super bever kan natuurlijk ook z’n eigen boterham smeren, en dat gebeurde dan ook, de hagelslag vloeide rijk. Alle bevers hebben het kamp verlaten met een mooi certificaat voor Super Bever, de wereld is weer een paar superhelden rijker. 

Vuurmaak opkomst bevers

Gepost in Bevers

We hebben bij de bevers best veel nieuwe kinderen. Het werd weer eens tijd om het over de basisbeginselen van het maken van vuur te hebben. Binnen Thorheim een steeds terugkerend thema, dus zaak dat onze bevers hier verstand van hebben!! Vuur maken bij de bevers vergt de nodige concentratie. Wat niet echt/echt niet aanwezig is aan het begin van onze opkomsten, daarom werd er begonnen met een potje 'Hollandse Leeuwen'. Aansluitend gingen we met z’n allen het bos in op zoek naar voor het vuur: takken, schors, dennenappels, bladeren, hars, gras, mos: alles werd in grote tassen terug naar Thorheim gesleept!!

 Bij de heksenputMet de pan

Voordat we beginnen met vuur maken wordt er eerst een gesprekje gevoerd over het gevaar van vuur. Bevers zijn stoer, en bij scouting moet je vuur kunnen maken dat hoort er echt bij, maar doe dit niet thuis!! En wat mag wel en niet, wat als het toch fout gaat? Waar is die emmer met water voor? Veel kinderen hebben zich ooit wel eens ergens aan gebrand, dus het besef is al wel aanwezig.

Dan is het tijd voor een aantal proefjes en opdrachten met vuur. De kinderen maken kennis met de Fire-steel waar je vonken uit kunt krijgen waar de watten direct vlam door vatten!

Veel vloeistoffen zijn brandbaar, anderen weer niet. Op de fles staat vaak wel hoe gevaarlijk iets is. Staat er een vlam op dan moet je er geen lucifer bij gaan houden, andere vloeistoffen moet je absoluut niet doorslikken of op je huid krijgen. Welke van deze vloeistoffen brand het beste denken jullie? Even uitproberen hoort daar bij!!

Het loopt weer tegen het eind van het jaar aan, en daar hoort toch wel een beetje vuurwerk bij. Als je maar weet wat je doet kun je daar veel plezier aan hebben.

Heb je ooit water zien branden? Of een steen in de hens gezet? Dat kan toch helemaal niet?? Nou, niet apart van elkaar, maar karbiet met water geeft toch het WAUW effect!!!

Escape room

Gepost in Bevers

Afgelopen zaterdag hebben de bevers de Minions geholpen met het oplossen van een probleem. Hiervoor hebben de minions hun professionele speurneuzen gebruikt. Met succes hebben ze dit probleem opgelost. Voor hun geweldige puzzeltalent hebben ze als onderscheiding een insigne verdient.

Logeernachtje

Gepost in Bevers

16 en 17 december hebben de bevers een nachtje geslapen op Thorheim, spannend! Van tevoren kregen de bevers (en de ouders die het stiekem wat spannender vonden dan de kinderen) een uitnodiging. In de uitnodiging stond wat het thema was, namelijk PIRATEN. Stoer! De kinderen kwam rond 10 uur op Thorheim, we hebben geopend met een echte piratenvlag. Nadat we de ouders hebben uitgezwaaid gingen we onze eigen zwaarden maken van hout, verf, kleurpotloden en schuurpapier. Het zagen lieten we over aan de leiding… Maar de kinderen bepaalden helemaal zelf hoe het zwaard eruit moest zien! Na het zwaard maken hebben we storm op zee gespeeld; met een touw van boot naar boot slingeren! Voor sommige was dit erg spannend, maar uiteindelijk durfde iedereen naar de overkant te slingeren. Toen we terug kwamen in het gebouw lagen er allemaal haaien op de grond (de zee), iedereen moest heel weer uit het lokaal komen zonder de grond te raken.

Bever zomerkamp

Gepost in Bevers

Ook dit jaar werd het beverzomerkamp bij boer Leo in Leersum gehouden. In het eerste weekend van juli melde ALLE bevers zich op vrijdag avond op de boerderij. Zelfs een aantal bevers die nog maar net bij de groep waren durfden het aan een weekendje te kamperen. Niet alleen super-durfal-bevers, maar toch ook wel lof aan de ouders die daar ook wel een drempeltje voor over moeten..

Na weken van giga goed zomerweer had de zon besloten het dit weekend wat rustiger aan te doen en de regen wat meer speeltijd te geven. Gelukkig hadden wij de beschikking over een aantal super grote tenten waar geen druppel doorheen kwam. Nadat de ouders alle spullen netjes een plekje hadden gegeven in de bevertent, werden zij huiswaarts gestuurd en kon het kamp goed beginnen met een eerste ontdekkingstocht over de boerderij. Een aantal kinderen waren al eerder bij boer Leo geweest en wisten alles nog prima te vinden: de trampoline, cavia’s en konijnen, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, koeien, kamelen en kangoeroes werden in snel tempo afgewerkt. Alhoewel, ondertussen werd het al lekker laat. Hoog tijd voor een mooi kampvuur met natuurlijk marshmallows!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog