Bevers

De Bevers is de jongste speltak: kinderen tussen (bijna) 5 en 7 jaar vinden bij ons een sociale omgeving waar ze zeker wel meer mogen dan thuis of op school… Binnen het toch al gevarieerde programma is vooral veel ruimte voor wat de kinderen zelf gaaf en leuk vinden. Vaak zwenkt de opkomst mee met de fantasie van het kind..

De Thorheim groep is een stoere groep, de bevers voorop! Hutten bouwen, vuur stoken, hindernisbanen, rennen, stoeien, bosspelen, apenkooien, draken zoeken, waterspelen, speurtochten en ga zo maar door! Ons clubhuis Thorheim staat midden in het bos. Hier kunnen wij het scoutingspel spelen zoals het bedoeld is: je vind de bevers dan ook bijna altijd buiten!

Het seizoen 2022-2023 is van start gegaan met een mooi leidingteam van 5 personen. Wij streven naar een aantal van 16 bevers, zodat het individuele kind nog voldoende aandacht krijgt en er tevens voldoende kinderen zijn om wat grotere spelen te organiseren.

Op het moment hebben wij bij de bevers een wachtlijst, neem contact op met ons voor meer informatie hierover.

De bevers draaien hun opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Je mag 3 keer vrijblijvend komen kijken of je het leuk vindt bij ons. Heb je zin om eens te komen kijken, bekijk dan de contactinformatie.

Nieuws uit de speltak

 • Gezamelijke opkomst van de welpen & bevers
  Op 13 april hadden de bevers en de welpen gezellig samen een keertje een opkomst! Deze opkomst stond in teken van de samenwerking tussen de speltakken. Zo begonnen de kinderen ook door aan elkaar vastgebonden te worden, waarna ze een uitdagend parkour vliegensvlug moesten afrennen. Hierna trokken we het bos in, waar twee teams in een potje levend stratego tegen elkaar streden om de meeste punten te verzamelen. Hier lieten de bevers zien dat ze heus wel aan de oudere welpen kunnen tippen! Helaas moest de opkomst ook een keer afgelopen zijn, maar gelukkig zien de welpen de oudste bevers … Lees verder “Gezamelijke opkomst van de welpen & bevers”
 • Bever slaapnachtje 8/9 maart
  Het eerste bever-slaapnachtje van dit seizoen zit er op! Met “De Smurfen” als thema beloofde dit minikampje weer een smurftastisch avontuur te worden. Nadat alle slaapzakken, matjes en knuffels netjes waren neergelegd kon het kampje beginnen bij het kampvuur. Hier gebeurde wel iets heel spannends: Gargamel liep langs terwijl hij aan Azrael vertelde hoe hij de smurfen ging verkleinen met een toverdrank. Gelukkig durfden een aantal dappere bevers om naar het hutje van Gargamel te sluipen en het recept voor de toverdrank te stelen. Na zo’n spannende avond was het tijd voor een beetje ontspanning en hebben de bevers een … Lees verder “Bever slaapnachtje 8/9 maart”
 • Beverzomerkamp 2023
  De bevers hebben dit jaar weer een geweldig zomerkamp gehad! Het weekend begon op de vrijdag avond en na een vol weekend met circus activiteiten was het weekend al weer veel te snel voorbij.
 • Zomerkamp bevers 2021
  Dit zomerkamp zijn de bevers klaargestoomd om een super bever te worden. Door het uitvoeren van allemaal opdrachten die alleen een echte super bever kan uitvoeren, hebben onze bevers zich door het weekend heen gevochten. Er was boogschieten, klimmen, klauteren, tokkelen en ook slijm maken hoort natuurlijk bij een super bever. Ook stil zijn en goed luisteren is iets wat een super bever goed kan. Dat was bij het begin van het kamp al snel duidelijk toen ze vol spanning luisterde naar de opdrachten die ze dit weekend zouden krijgen. Gelukkig was het voor de bevers niet alleen maar hard … Lees verder “Zomerkamp bevers 2021”
 • VUURMAAK OPKOMST BEVERS
  We hebben bij de bevers best veel nieuwe kinderen. Het werd weer eens tijd om het over de basisbeginselen van het maken van vuur te hebben. Binnen Thorheim is dat een steeds terugkerend thema, dus zaak dat onze bevers hier verstand van hebben!! Vuur maken bij de bevers vergt de nodige concentratie, wat niet echt/echt niet aanwezig is aan het begin van onze opkomsten. Daarom werd er begonnen met een potje ‘Hollandse Leeuwen’. Aansluitend gingen we met z’n allen het bos in op zoek naar spullen voor het vuur: takken, schors, dennenappels, bladeren, hars, gras, mos: alles werd in grote … Lees verder “VUURMAAK OPKOMST BEVERS”
 • Escape room
  Afgelopen zaterdag hebben de bevers de Minions geholpen met het oplossen van een probleem. Hiervoor hebben de minions hun professionele speurneuzen gebruikt. Met succes hebben ze dit probleem opgelost. Voor hun geweldige puzzeltalent hebben ze als onderscheiding een insigne verdient.
 • LOGEERNACHTJE
  16 en 17 december hebben de bevers een nachtje geslapen op Thorheim, spannend! Van tevoren kregen de bevers (en de ouders die het stiekem wat spannender vonden dan de kinderen) een uitnodiging. In de uitnodiging stond wat het thema was, namelijk PIRATEN. Stoer! De kinderen kwam rond 10 uur op Thorheim. We hebben geopend met een echte piratenvlag. Nadat we de ouders hebben uitgezwaaid, gingen we onze eigen zwaarden maken van hout, verf, kleurpotloden en schuurpapier. Het zagen lieten we over aan de leiding… Maar de kinderen bepaalden helemaal zelf hoe het zwaard eruit moest zien! Na het zwaard maken … Lees verder “LOGEERNACHTJE”
 • ZOMERKAMP Bevers 2017
  Ook dit jaar werd het beverzomerkamp bij boer Leo in Leersum gehouden. In het eerste weekend van juli meldden ALLE bevers zich op vrijdagavond op de boerderij. Zelfs een aantal bevers die nog maar net bij de groep waren, durfden het aan een weekendje te kamperen. Niet alleen super-durfal-bevers, maar toch ook wel lof aan de ouders die daar ook wel een drempeltje voor over moeten! Na weken van giga-goed zomerweer had de zon besloten het dit weekend wat rustiger aan te doen en de regen wat meer speeltijd te geven. Gelukkig hadden wij de beschikking over een aantal super … Lees verder “ZOMERKAMP Bevers 2017”
 • LOGEERNACHTJE 2017
  Elk jaar gaan de Bevers een nachtje logeren op ons gebouw. Dit jaar was het thema heksen. Alle Bevers waren verkleed naar het logeernachtje gekomen. Aan het begin van de avond kregen we een boodschap van de heks. Oh nee! Ze was haar mooiste bezem kwijt en ook het belangrijke toverkruid waarmee ze hem terug kan toveren. Aan de Bevers de schone taak om het toverkruid te zoeken. Hiermee konden ze namelijk de bezem terug toveren voor de heks. Toen de bezem terug getoverd was, was er nog genoeg toverkruid over. Dat hebben we lekker op gesmikkeld. Dit leek heel … Lees verder “LOGEERNACHTJE 2017”
 • INSTALLEREN nieuwe BEVERS
  Je bent nog zo klein. Stiekem ben je over een paar minuten wat groter geworden. Bever zijn is namelijk heel wat, zeker als het officieel wordt! Je hoort bij de groep, je bent een echte bever geworden…… Maar daar moet je wel wat voor doen….. Installeren bij de bevers is een officieel scouting moment waarbij je de beverwet moet kennen, voor de groep moet staan, je hand op de vlag moet leggen, belangrijke woorden van de beverleiding moet nazeggen en tenslotte je beverinsigne in handen krijgt om op je beverblouse voor eeuwig vast te leggen. Sommige kinderen vinden het geweldig … Lees verder “INSTALLEREN nieuwe BEVERS”
 • Zomerkamp bevers 2016
  Op vrijdag 10 juni was het zo ver: het zomerkamp! Super spannend, zowel voor de bevers als voor de ouders. Tijdens het kamp sliepen de bevers bij boer Leo in een echte tent. Op zijn boederij kunnen de bevers heerlijk ravotten, spelen en knuffelen met de dieren. Nadat alle spullen in de tent lagen en er vrolijk gespeeld was, was het tijd voor een kampvuur. Bij het kampvuur heeft de beverleiding mooie verhalen verteld. Na de verhalen was het bedtijd voor de bevers. ‘s Ochtends werden ze, misschien een beetje vroeg voor de leiding, gewekt door een haan die het … Lees verder “Zomerkamp bevers 2016”
 • OPKOMST MET OUDERS
  Op zaterdag 2 april hadden de bevers een ouders/broertjes/zusjes opkomst op Thorheim. Na het openen hebben ze samen het toffe spel Hollandse Leeuwen gedaan. Na al dat heen en weer rennen hadden de bevers wel trek in een een broodje. Dus opzoek naar de ingrediënten voor de ‘stokbroodjes’! Maar waar vind je dat nou? Gelukkig had de leiding een route uitgezet naar de locatie waar de spullen lagen. Met z’n allen op pad naar het Apenbosje! En ja hoor: daar lagen de spullen voor de broodjes. Na als echte aapjes te hebben rondgeslingerd in het Apenbosje, moesten de Bevers en … Lees verder “OPKOMST MET OUDERS”