Bevers

De Bevers spelen in huize Hotsjitonia. 

Onze opkomsten zijn wisselend. We kijken wat de kinderen leuk vinden en daar passen wij ons op aan. Wij houden van:

Buitenleven, Buiten spelen, expressie, sport en spel, knippen en scheuren, bloemen en bomen, spelletjes, toneel, zingen, dansen, vuurtjes maken, verhalen voorlezen, koken, bakken. Wij hebben per seizoen 1 avondopkomst,1 logeernachtje en 1 weekendopkomst. En we gaan natuurlijk een dagje uit met de hele scoutinggroep

Kom eens kijken bij de bevers om te ontdekken wat we allemaal beleven!

Een Bevergroep bestaat bij voorkeur uit 16 kinderen van 5 tot 7 jaar en 4 leidinggevenden. Hierdoor is het mogelijk om individuele aandacht aan de kinderen te geven en kan er ingespeeld worden op de individuele behoeften van kinderen. Er zijn geen vaste subgroepjes zoals bij de Welpen, want op de beverleeftijd wisselen vriendschappen heel snel.

De bevers draaien hun opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 t/m 16.00 uur. Je mag 3 keer komen om te kijken of  je het leuk vind bij ons. Heb je zin om eens te komen kijken, bekijk dan de contactinformatie.

Escape room

Gepost in Bevers

Afgelopen zaterdag hebben de bevers de Minions geholpen met het oplossen van een probleem. Hiervoor hebben de minions hun professionele speurneuzen gebruikt. Met succes hebben ze dit probleem opgelost. Voor hun geweldige puzzeltalent hebben ze als onderscheiding een insigne verdient.

Logeernachtje

Gepost in Bevers

16 en 17 december hebben de bevers een nachtje geslapen op Thorheim, spannend! Van tevoren kregen de bevers (en de ouders die het stiekem wat spannender vonden dan de kinderen) een uitnodiging. In de uitnodiging stond wat het thema was, namelijk PIRATEN. Stoer! De kinderen kwam rond 10 uur op Thorheim, we hebben geopend met een echte piratenvlag. Nadat we de ouders hebben uitgezwaaid gingen we onze eigen zwaarden maken van hout, verf, kleurpotloden en schuurpapier. Het zagen lieten we over aan de leiding… Maar de kinderen bepaalden helemaal zelf hoe het zwaard eruit moest zien! Na het zwaard maken hebben we storm op zee gespeeld; met een touw van boot naar boot slingeren! Voor sommige was dit erg spannend, maar uiteindelijk durfde iedereen naar de overkant te slingeren. Toen we terug kwamen in het gebouw lagen er allemaal haaien op de grond (de zee), iedereen moest heel weer uit het lokaal komen zonder de grond te raken.

Bever zomerkamp

Gepost in Bevers

Ook dit jaar werd het beverzomerkamp bij boer Leo in Leersum gehouden. In het eerste weekend van juli melde ALLE bevers zich op vrijdag avond op de boerderij. Zelfs een aantal bevers die nog maar net bij de groep waren durfden het aan een weekendje te kamperen. Niet alleen super-durfal-bevers, maar toch ook wel lof aan de ouders die daar ook wel een drempeltje voor over moeten..

Na weken van giga goed zomerweer had de zon besloten het dit weekend wat rustiger aan te doen en de regen wat meer speeltijd te geven. Gelukkig hadden wij de beschikking over een aantal super grote tenten waar geen druppel doorheen kwam. Nadat de ouders alle spullen netjes een plekje hadden gegeven in de bevertent, werden zij huiswaarts gestuurd en kon het kamp goed beginnen met een eerste ontdekkingstocht over de boerderij. Een aantal kinderen waren al eerder bij boer Leo geweest en wisten alles nog prima te vinden: de trampoline, cavia’s en konijnen, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, koeien, kamelen en kangoeroes werden in snel tempo afgewerkt. Alhoewel, ondertussen werd het al lekker laat. Hoog tijd voor een mooi kampvuur met natuurlijk marshmallows!

Logeernachtje

Gepost in Bevers

Elk jaar gaan de Bevers een nachtje logeren op ons gebouw. Dit jaar was het thema heksen, alle Bevers waren verkleed naar het logeernachtje gekomen. Aan het begin van de avond kregen we een boodschap van de heks. Oh nee, ze was haar mooiste bezem kwijt maar ook het belangrijke toverkruid waarmee ze hem terug kan toveren. Aan de Bevers de schone taak om het toverkruid te zoeken. hiermee konden ze namelijke de bezem terug te toveren voor de heks.

Toen de bezem terug getovert was er nog genoeg toverkruid over. Dat hebben we lekker op gesmikkeld, dit leek heel erg op popcorn en sprong de ketel uit! Daarna de slaapzakken in en toen nog lekker met elkaar een film gekeken. De volgende ochtend hebben de Bevers een lekker ontbijtje gehad en allerlei spelletjes gedaan tot dat ze moe en voldaan werden opgehaald door hun ouders.

Installeren Bevers

Gepost in Bevers

Je bent nog zo klein. Stiekem ben je over een paar minuten wat groter geworden. Bever zijn is namelijk heel wat, zeker als het officieel wordt! Je hoort bij de groep, je bent een echte bever geworden......maar daar moet je wel wat voor doen.....

Installeren bij de bevers is een officieel scouting moment waarbij je de beverwet moet kennen, voor de groep moet staan, je hand op de vlag moet leggen, belangrijke woorden van de beverleiding na moet nazeggen en tenslotte je beverinsigne in handen krijgt om op je beverblouse voor eeuwig vast te leggen.

Sommige kinderen vinden het geweldig om de installatie te ondergaan, anderen vinden het spannend. Beide is goed en als het nodig is vraag je bijvoorbeeld gewoon je grote broer erbij. Leerzaam is de installatie zeker. Hoe lekker voelt het om ergens bij te horen, officieel opgenomen te worden in de bevergroep, allemaal gelijk te zijn ongeacht wie je bent. Het voelt een beetje als je eerste diploma binnen halen. Dit geldt niet alleen voor het kind maar ook voor de trotse ouders.

Al met al is de beverinstallatie een mooi en leerzaam moment

Dennis - Vader van Sien- 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog