Bever slaapnachtje 8/9 maart

Het eerste bever-slaapnachtje van dit seizoen zit er op! Met “De Smurfen” als thema beloofde dit minikampje weer een smurftastisch avontuur te worden. Nadat alle slaapzakken, matjes en knuffels netjes waren neergelegd kon het kampje beginnen bij het kampvuur. Hier gebeurde wel iets heel spannends: Gargamel liep langs terwijl hij aan Azrael vertelde hoe hij de smurfen ging verkleinen met een toverdrank. Gelukkig durfden een aantal dappere bevers om naar het hutje van Gargamel te sluipen en het recept voor de toverdrank te stelen. Na zo’n spannende avond was het tijd voor een beetje ontspanning en hebben de bevers een paar aflevering van de smurfen gekeken. Natuurlijk moest de avond afgesloten worden met marshmallows rond het kampvuur.

De volgende ochtend waren de bevers weer vroeg wakker om de ingrediënten van de toverdrank te verzamelen. Door hun smurfen-skills te laten zien bij potige smurf, brilsmurf en snelle smurf, en door moppersmurf te ontwijken, wisten de bevers alle ingrediënten te verzamelen. Zo kon grote smurf samen met de bevers de toverdrank bereiden.

Om voor eens en altijd van Gargamel af te zijn trokken de bevers ‘s middags het bos in. Met een list lieten ze Gargamel de toverdrank drinken, zodat hij voor altijd verkleind zou zijn. Om de overwinning te vieren hebben we nog veel spelletjes gesmurft, zoals smurfbal en Hollandse smurfen, totdat het weer tijd was om naar huis te gaan.