Speltakken

Scouting Thorheim kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Op de specifieke speltakpagina’s is meer informatie per speltak te vinden.

Bevers5 tot 7 jaar
Welpen7 tot en met 11 jaar
Scouts11 tot en met 15 jaar
Explorers15 tot en met18 jaar
Stam18 tot en met 23 jaar

BEVERS

De leden van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen allerlei leuke en stoere activiteiten in de natuur.

De bevers draaien opkomst op zaterdag van 14:00 – 15:30 uur

WELPEN

Jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen doen samen allerlei leuke bosspellen, knutselen stoere voorwerpen en leren leuke scouting technieken. Ze spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

De welpen draaien opkomst op zaterdag van 10:30 – 12:30 uur

SCOUTS

Leden van Scouting die 11 tot en met 15 jaar oud zijn, heten scouts. De scouts leren veel handige scoutingtechnieken zoals pionieren (knopen) en primitief vuur maken. Ook doen de scouts bosspellen en andere leuke activiteiten. Daarnaast moeten ze tijdens kamp hun eigen keuken bouwen en voor zichzelf koken. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

De scouts draaien opkomst op zaterdag van 14:00 – 16:30 uur

EXPLORERS

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers bedenken en organiseren hun eigen opkomsten met hulp van de begeleiding. De explorers gaan op zomerkamp naar een bestemming die zij zelf kunnen bepalen in binnen of buitenland. Bij deze speltak krijgen de leden veel verantwoordelijkheid en moeten ze veel zelfstandig en met elkaar doen.

De explorers draaien opkomst op zaterdag van 14:00 – 17:00 uur

STAM

Jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn bij Scouting roverscouts, ook wel bekend als de stam. De stam kan zelf bepalen wat zij willen doen en moeten dit ook zelf organiseren. Mochten de stamleden er niet uit komen is de stamadviseur er om ze te helpen of te motiveren. Als stam ben je dus heel zelfstandig en heb je grote verantwoordelijkheden richting de rest van de groep.

De stam bepaald gezamelijk wanneer zij opkomst draaien, dit verschilt dus wekelijks

CONTACT SPELTAKKEN

Om contact te leggen met een van de speltakken kunt u mailen naar: