Online opkomst: Hiken, verbreed je wereld!

Hiken

Waarom in Nederland hiken als je met Google Street view de hele wereld over kan! Dat is precies wat we gaan doen tijdens deze opkomst. We maken bij de hikes gebruik van de kruispunt route, bolletje pijltje en strippenkaart. Weet je niet meer helemaal hoe het zat zat met deze route technieken? Bekijk dan onderstaande bestanden!

Kruispunt route/bolletje pijltje

Strippenkaart

Hoe werkt het?

"Loop" de hike en stuur dan als bewijs een foto van jezelf bij het eindpunt naar je leiding om te bewijzen dat je er echt bent geweest. Verder is er bij elke hike een opdracht, let dus goed op terwijl je aan het "lopen" bent! Om de zoveel tijd komt er weer een hike bij (uiteindelijk vier totaal!), maak eerst de hike waar je mee bezig bent af voordat je aan de volgende begint.

"Loop" samen of ga de strijd aan!

Doe deze opkomst samen! "loop" de hikes samen met je familie en vrienden, of maak er een wedstrijd van. Ga met elkaar de strijd aan, wie heeft welke hike het snelst uitgelopen?

Klassement

Voor elke uitgelopen hike krijg je 2 punten, ben je de eerste die een hike heeft uitgelopen dan krijg je er 3! Wie alle 4 de hikes uiteindelijk heeft uitgelopen krijgt 2 extra bonuspunten. Iedereen mag meedoen, stuur als bewijs al je foto's zo snel mogelijk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tips

Mocht je vastlopen tijdens de hike, probeer dan een of twee kruispunten vooruit te gaan om ze zien of de route klopt. Klopt het niet? Ga dan een paar kruispunten terug! Mocht je er helemaal niet meer uitkomen vraag dan iemand om hulp, mocht je er echt niet uitkomen dan kan je natuurlijk ons ook even mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Succes!

Hike Rusland

De eerste hike die te lopen is niet bepaald om de hoek, de hike is in de grootste stad van Rusland!

Moskou

Moskou

Deze stad is erg groot, Moskou heeft namelijk meer dan 12,5 miljoen inwoners! De stad staat bekend om zijn uitgebreide metro stations. Deze zien er namelijk uit als echte paleizen! Ze spreken een Russisch en hebben ook een ander alfabet wat betekent dat ze alle letters anders schrijven. Over de hele wereld spreken en schrijven meer dan 250 miljoen mensen deze taal. Dat is meer dan alle inwoners van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje bij elkaar! De hike zal je door een deel van de stad heen leiden maar er is nog veel meer te zien. Laat je verbazen door alle kleurige gebouwen die in Moskou staan.

De opdracht

Tel het aantal zebrapaden waar je overheen gaat. Stuur dit antwoord, met foto van de eindlocatie, naar de leiding. Wie is er als eerste en heeft het goed??

De route is hier te downloaden. Open dit bestand (pdf) en pak pen en papier erbij. 

Klik hier en je komt in Google Street view uit op de startlocatie.

Hike Taiwan

Na de stad zoeken we de natuur op! Waar kan dat beter dan in Taiwan!

TaiwanTaiwan

De natuur in Taiwan is prachtig, het staat bekend om de verschillende nationale parken, dit zijn grote natuurgebieden die beschermd zijn. De volgende hike zal beginnen op een mooie bergweg waar bijna niemand te zien is. Wat je niet zou verwachten, er wonen namelijk 23 miljoen mensen op het eiland! De opdracht is speciaal hiervoor uitgekozen! Hoeveel inwoners kom jij tegen op de weg naar de eindlocatie?

De opdracht

Tel het aantal mensen die je tegen komt. Stuur dit antwoord, met foto van de eindlocatie, naar de leiding. Wie is er als eerste en heeft het goed??

De route is hier te downloaden. Open dit bestand (pdf) en pak pen en papier erbij. 

Klik hier en je komt in Google Street view uit op de startlocatie.

Hike Australië

Wil je een echte uitdaging? Probeer dan deze hike! In Sydney moet je de weg vinden met behulp van de strippenkaart. Succes!

SydneySydney

 Iedereen heeft wel eens een foto gezien van het Sydney Opera House, de theater zaal van de wereld wordt ie wel eens genoemd. Maar heb je ooit de stad zelf gezien? Loop met de volgende hike door de stad heen en laat je verbazen hoeveel gelijkenissen en verschillen er tussen Nederland en Sydney zijn! 

De opdracht

Tel het aantal rode auto's die langs je heen komen, dus niet de auto meetellen die aan het eind van de straat te zien is. Stuur dit antwoord, met foto van de eindlocatie, naar de leiding. Wie is er als eerste en heeft het goed??

De route is hier te downloaden. Open dit bestand (pdf) en pak pen en papier erbij. 

Door een update in Google Streetview/Maps moet je om van kruispunt 27 naar 28 te komen gebruik maken van een nieuwe link. Deze staat in de route.

Klik hier en je komt in Google Street view uit op de startlocatie.

 

Hike Groenland

Die temperatuur was me toch wel erg warm, en al die vliegen en muggen in Taiwan! Pff laten we nu maar een hike doen op een coolere plek ;). De volgende hike is in IJsland.

NuukNuuk

Dit plaatsje is de hoofdstad van Groenland, en anders dan de naam doet vermoeden is dit een erg koud land! In dit land ligt namelijk de Noordpool, het is het land van de ijsberen. Het is de grootste stad op het eiland, er wonen 14 duizend mensen. En dat voor de hoofdstad! Lekker rustig, wel iets drukker dan Taiwan. Wist je dat de naam Nuuk, Goede Hoop betekent? Ga met deze hike op pad door deze kleurige stad! Geniet van het uitzicht over de oceaan en het kale land, in de winter ligt hier natuurlijk een dikke laag sneeuw over heen. 

De opdracht

Tel het aantal bussen die je tegen komt. Stuur dit antwoord, met foto van de eindlocatie, naar de leiding. Wie is er als eerste en heeft het goed??

De route is hier te downloaden. Open dit bestand (pdf) en pak pen en papier erbij. 

Klik hier en je komt in Google Street view uit op de startlocatie.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog