Scouts eerste op de RSW

Onze scouts, Niels, Maarten, Marten, Suze, Feodor en Judith, hebben een topprestatie neergezet bij de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) te Austerlitz, ze zijn namelijk eerste geworden!

Op 17 en 18 mei streden tijdens een weekendkamp In Austerlitz 25 groepjes Scouts tussen de 11 en 15 jaar uit o.a. Soest, Baarn Amersfoort en Zeist tegen elkaar. Met alles kon punten worden verdiend. Een lekker maaltijd koken, je tent goed opzetten en de scoutingtechnieken op een juiste manier gebruiken, het bouwen van je eigen keuken. Verder werd er een tocht gelopen op kaart, kompas en gps technieken. Ook waren er punten te verdienen met diversen spelen. En de jury was streng maar rechtvaardig. Al bleef het natuurlijk ook altijd om de lol gaan!

Onze Thorheim-scouts behaalden 720 van de 1000 punten wat dus voldoende was voor de eerste plaats. Met deze uitslag gaan ze samen met de scouts van de St Ansfdridus groep uit Amersfoort die de 2e plek behaalde en de HMG uit Soest die een keurige 3e plek in ontvangst mochten nemen, tijdens de pinkster dagen van 7 t­/m 9 juni de regio Utrechtse Heuvelrug vertegenwoordigen bij de landelijke wedstrijden in Baarn. Hier komen 650 winnaars van de regionale scouting wedstrijden, strijden om de titel Beste Scouts van Nederland!