Jantje Beton

Elkaar jaar in maart is er de collecte week van Jantje Beton. Dan lopen er in Nederland veel vrijwilligers de collecte voor Jantje Beton. Daarmee halen ze geld op voor verschillende projecten in heel Nederland maar ook bij ons in de buurt. Ons eigen gebouw is bij de laatste verbouwing geholpen door Jantje Beton. Waar wij nog steeds van genieten. Hierdoor dragen wij Jantje Beton een warm hart toe.

Waar staat Jantje Beton voor?

Jantje Beton heeft als doelstelling dat alle kinderen in Nederland lekker kunnen buitenspel. Dit is niet alleen voor de gezelligheid! Kinderen ontwikkelen met buiten spelen zoveel meer. Daarom is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te spelen. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen spelenderwijs uiteraard ook hun motorische vaardigheden. Buiten kan dat beter dan binnen omdat hiervoor meer mogelijkheden zijn en er meer gelegenheid is om grenzen te verleggen en eindeloos te oefenen. Zo bevordert buitenspelen vaardigheden als rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen, schommelen en buigen. Buitenspelen heeft ook een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school. Kinderen die veel (buiten) spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die weinig en/of binnen spelen. Tijdens het buitenspelen leren kinderen bovendien hun creativiteit te gebruiken en ontwikkelen ze hun fantasie. Kinderen maken daarnaast zelf hun spelregels, werken samen of concurreren met elkaar. Hierdoor leren ze om te gaan met winnen en verliezen en ontwikkelen ze emotionele vaardigheden als empathie, flexibiliteit en zelfbewustzijn.

Wilt u meer weten van Jantje Beton kijk dan op www.jantjebeton.nl

Scouting Thorheim en Jantje Beton

Wij zijn jaren geleden geholpen door Jantje Beton met onze grote verbouwing aan het gebouw. Ook blijven wij ons nog altijd inzetten voor dit goede doel. Ieder jaar vragen wij aan onze leden om ieder in een paar straten in Doorn te collecteren. Meestal zijn het jeugdleden samen met hun ouders maar ook soms ook oudere jeugdleden. Het geld dat wij daar mee ophalen gaat voor 50% naar Jantje Beton en de andere 50% is voor Scouting Thorheim. Met dit geld kunnen wij onder andere ons scoutinggebouw onderhouden.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog