Activiteiten

Kastelentocht

Ieder jaar organiseert vereniging “De Stichtse Aanspanning” de Kastelentocht. Een stoet van meer dan 100 antieke rijtuigen die in de omgeving van Doorn langs diverse kastelen loopt. De Kastelentocht wordt ieder jaar op de 3e zondag van augustus gereden. Als scoutinggroep leveren wij sinds 1978 onze bijdrage door hand- en spandiensten te verlenen. Wij zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het terrein, de begeleiding van het parkeren van de aanspanningen en het afzetten van het terrein voor overig verkeer. Kortom, in goede samenwerking met de politie creëren wij de randvoorwaarden voor het organiseren van de Kastelentocht.

Oliebollenactie

Als scoutinggroep komen wij er niet onderuit om ook en oliebollenactie te houden. Dit om onze clubkas te spekken, zodat wij weer veel nieuwe activiteiten met onze juniorleden kunnen doen. Vroeger deden we dat door geraniums te verkopen, nu doen we dat met oliebollen. Om erop toe te zien dat het een echte ambachtelijke oliebol wordt, bakken we ze zelf. We doen dat samen met echte bakkerij Van der Woerd. Hij heeft er nu al een echte oliebollenbakmachine voor. Goed voor een paar honderd oliebollen per 5 minuten. We verkopen er vaak zo tegen de 6000. De oliebollenactie is ieder jaar op 30 december (tenzij dit een zondag is).

Kinderspelen Doorns Festival

Onze scoutinggroep is ook altijd actief bij de festiviteiten in Doorn, in goed overleg met de Doornse ondernemers zorgen wij spannende, uitdagende en leuke spellen voor vrijwel alle leeftijden in het centrum van Doorn.

Collecte Jantje Beton

Een keer per jaar is het dan ook tijd om aan een collecte mee te doen. Uiteraard vind niet iedereen dat even leuk, maar het is voor een goed doel. Jantje Beton springt in de bres voor ieder kind, of je nou geel, groen of paars eruit ziet. Wist u dat Jantje Beton ook in ons clubgebouw heeft geïnvesteerd? De laatst verbouwing van ons clubgebouw is mede mogelijk gemaakt door Jantje Beton. Vandaar dat we ook hun collecte ondersteunen. Leuke bijkomstigheid voor onze vereniging is, dat we 50% van de inhoud van de bussen mogen houden voor onze vereniging. Steunt u ook ons nog een beetje! Denk daar eens aan als er een klein scoutje met zo’n bus bij u voor de deur staat.

JANTJE BETON

Elkjaar in maart is er de collecte week van Jantje Beton. Dan lopen er in Nederland veel vrijwilligers de collecte voor Jantje Beton. Daarmee halen ze geld op voor verschillende projecten in heel Nederland maar ook bij ons in de buurt. Ons eigen gebouw is bij de laatste verbouwing geholpen door Jantje Beton. Waar wij nog steeds van genieten. Hierdoor dragen wij Jantje Beton een warm hart toe. Dit jaar zal het anders gaan, dit jaar trekken we digitaal langs de deur.

STEUN ONS EN JANTJE BETON DOOR TE DONEREN VIA DE VOLGENDE LINK:

https://jantjebeton.digicollect.nl/scouting-thorheim

Waar staat Jantje Beton voor?

Jantje Beton heeft als doelstelling dat alle kinderen in Nederland lekker kunnen buitenspel. Dit is niet alleen voor de gezelligheid! Kinderen ontwikkelen met buiten spelen zoveel meer. Daarom is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te spelen. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen spelenderwijs uiteraard ook hun motorische vaardigheden. Buiten kan dat beter dan binnen omdat hiervoor meer mogelijkheden zijn en er meer gelegenheid is om grenzen te verleggen en eindeloos te oefenen. Zo bevordert buitenspelen vaardigheden als rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen, schommelen en buigen. Buitenspelen heeft ook een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school. Kinderen die veel (buiten) spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die weinig en/of binnen spelen. Tijdens het buitenspelen leren kinderen bovendien hun creativiteit te gebruiken en ontwikkelen ze hun fantasie. Kinderen maken daarnaast zelf hun spelregels, werken samen of concurreren met elkaar. Hierdoor leren ze om te gaan met winnen en verliezen en ontwikkelen ze emotionele vaardigheden als empathie, flexibiliteit en zelfbewustzijn.

Wilt u meer weten van Jantje Beton kijk dan op www.jantjebeton.nl

Scouting Thorheim en Jantje Beton

Wij zijn jaren geleden geholpen door Jantje Beton met onze grote verbouwing aan het gebouw. Ook blijven wij ons nog altijd inzetten voor dit goede doel. Ieder jaar vragen wij aan onze leden om ieder in een paar straten in Doorn te collecteren. Meestal zijn het jeugdleden samen met hun ouders maar ook soms ook oudere jeugdleden. Het geld dat wij daar mee ophalen gaat voor 50% naar Jantje Beton en de andere 50% is voor Scouting Thorheim. Met dit geld kunnen wij onder andere ons scoutinggebouw onderhouden.