Nieuws uit de speltakken

Bevers

Welpen

Scouts

Explorers

Roverscouts

Welkom bij Thorheim

De Thorheimgroep uit Doorn is een onderdeel van Scouting Nederland, de grootste jongerenvereniging van Nederland. Scouting probeert een plezierige vrijetijdsbesteding te bieden voor kinderen vanaf 5 jaar. Je komt Scouting over de hele wereld tegen.

Kinderen zijn op weg naar zelfstandigheid. Scouting helpt in de ontwikkeling die kinderen doormaken door afnemend leiding te bieden om zo de eigen verantwoordelijkheid van kinderen voor zichzelf en voor elkaar te vergroten. Daardoor levert Scouting ook een bijdrage aan de vorming van de persoonlijkheid. Iedere leeftijd vereist een eigen aanpak, een eigen aanbod. Daarom kent Scouting speltakken ingedeeld naar leeftijd.

Lees meer over Thorheim

Scouts op Zomerkamp

De heenweg begon voorspoedig op de fiets tot het we het bord Doorn gepasseerd waren en de eerste, en ook de enige, valpartij plaatsvond. We hebben ook nog onderweg een band mogen plakken. Gelukkig is de leiding overal op voorbereid en was dit wederom geen probleem. In Lunteren mochten we heerlijk lunchen en waterflesjes vullen bij de opa en oma van Okke. En we kregen zelfs een heerlijk ijsje van ze. 

Tijdens het kamp hadden we iedere dag een of meerder feestdagen die we vierden. Op zaterdag hebben we onze lantaarns vol met snoepjes gegooid tijdens het Halloweenspel. Zondag was het de beurt aan koningsdag. We konden het traditionele koekhappen echt niet overslaan. En tijdens het theezakjes ruil spel het nummer van de leiding te ruilen voor een megafoon is erg leuk om te doen. Wat ook ieder jaar terug komt is de ‘kampdoop’ dit is onderdeel van het kamp dat door de scouts, die al eerder op zomerkamp zijn geweest, wordt georganiseerd onder begeleiding van de leiding. Daarna hebben we heerlijk in een zwembad rond gedobberd. Maandag bracht ons Sinterklaas naar het kamp. Alleen deze Sint wilde de scouts gebruiken als inpakdienst zodat hij, vrij economisch gedacht, nu al de cadeautjes in de schoorstenen kon doen. Alleen de Piet die met hem mee was gekomen uit Spanje was het daar niet helemaal mee eens.

Op dinsdag en woensdag hebben de scouts een mooie hike gelopen. Ze gingen van het scoutingterrein ‘de Vrijenberg’ naar ‘Spelderholt’. Onderweg hebben ze veel samen gelopen en ze hebben zelfs een supermarkt gevonden onderweg. We vonden dat het donderdag wel tijd was voor een verjaardag en zelfs de kalender was het daarmee eens. Want Mathijs,een van onze leiding, was echt jarig. En bij een verjaardag hoort een kinderfeestje. Kinderfeestjes zonder spelletjes is geen feestje! We hebben ’s avonds met z’n alle heerlijk taart gegeten in de leidingtent. Aan al het leuke komt een eind! Op vrijdag hebben we alle super snel opgeruimd waardoor we met z’n alle tijd hadden om een geweldig kamplied te maken:  

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben snoep en spook, snoep en spook.

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben willie en oranje, willie en oranje.

Als de leiding wil uitslapen is het een groot probleem, we gaan wel komen want we zijn flexibel, nu zijn we in de tent alles aan t ’vreten, we kunnen niet liegen we liggen in andere tent. Hoger meerdere kaarten. Goed gedronken wij gaan beter, ik heb kleren vies, onderbroeken schoon. Fock het fluitje!  We zijn met Thorheim , we roken thee, we eten snax. De ATTENT is gek maar ze hebben snax.

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben sint en piet, sint en piet.

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben flappie en kaars, flappie en kaars.

Alle scouts zeggen ja tegen wat cola, Alle zwijntjes willen vuilnis van de scouts zeker ja. Geen dennen op de grond maar in mijn raap. De leiding zal er zijn als het slecht met me gaat. Hé schuif ff op want komen binnen. We moeten bukken om te kotsen alsof we slecht hebben gegeten. Ik heb teken zoals jij ik pak ze elke keer, morgen weet de leiding niks meer maar dat maakt niet uit want ik vind het wel goed zo. We worden stil als de leiding langs loopt misschien dat de gezelligheid ze afloopt.

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben taart en vlag, taart en vlag.

Als je feestje wil vieren is het geen probleem want wij zijn scouting en gaan er heen,
want we hebben oud en nieuw, oud en nieuw.

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog