Nieuws uit de speltakken

Bevers

Welpen

Scouts

Explorers

Roverscouts

Welkom bij Thorheim

De Thorheimgroep uit Doorn is een onderdeel van Scouting Nederland, de grootste jongerenvereniging van Nederland. Scouting probeert een plezierige vrijetijdsbesteding te bieden voor kinderen vanaf 5 jaar. Je komt Scouting over de hele wereld tegen.

Kinderen zijn op weg naar zelfstandigheid. Scouting helpt in de ontwikkeling die kinderen doormaken door afnemend leiding te bieden om zo de eigen verantwoordelijkheid van kinderen voor zichzelf en voor elkaar te vergroten. Daardoor levert Scouting ook een bijdrage aan de vorming van de persoonlijkheid. Iedere leeftijd vereist een eigen aanpak, een eigen aanbod. Daarom kent Scouting speltakken ingedeeld naar leeftijd.

Lees meer over Thorheim

Thorheim 85 jaar

Na een goede nachtrust stonden wij de zaterdagochtend al weer op tijd klaar voor de ochtendgymnastiek. Even de slaap uit de botten bewegen en het hoofd weer helder krijgen, er moesten immers nog meer letters terug gevonden worden. Panoramix had een recept bij zich voor een toverdrank, waar wij allemaal superkrachten van zouden krijgen. Eerst moesten de ingrediënten bij elkaar worden verdiend in een postenspel in het bos. Dit was een hele uitdaging, want de douane was zeer fanatiek en sommige ingrediënten waren ook wel erg lekker. Maar zonder alle ingrediënten weet je niet of de toverdrank nog klopt, misschien krijg je dan wel wiebelbillen of paarse sproeten, toch maar alles meenemen in een zakje. Panoramix heeft er een geweldige toverdrank van gebrouwen en iedereen kreeg een lepel. Op deze manier zouden wij alle letters terug kunnen vinden. Bij het burchtenspel werden nog 2 letters gevonden.

Van al dat harde werken kregen wij wel trek. De kookstaf zorgde voor een goede lunch, waarna ons harde werken werd beloond met een middagje (water)pret, speeltuin en bowling. Wij verplaatsen ons per stalen ros naar Het Grote Bos, waar wij naar harte lust konden spelen. Wij mochten daar ook genieten van de traktatie van Jelle, want hij was jarig die dag! Moe en een tikje hongerig kwamen wij daarna terug op Thorheim.

De kookstaf had ons een waar feestmaal bereid, een varken aan het spit! Met taart als toetje, want wij durfden nu wel het 85-jarig jubileum te vieren. Het leek er immers op dat wij de letters wel allemaal zouden vinden, wij hadden er nu al 4. Tijdens de bonte avond lieten alle speltakken zich van hun beste kant zien. Hun acts werden afgewisseld met optredens van de vuurdansers, stoer en spannend hoor! Nog even zingen en napraten rond het kampvuur, het was nog lang gezellig. De RSA en stamleden konden daar iets minder lang van genieten, zij werden nog gedropt. Gelukkig hadden zij nog wat power over van de toverdrank en vonden zij de weg weer terug.

Zondagochtend moesten de laatste letters nog gevonden worden. Er was enige haast geboden, want Asterix en Obelix hadden alleen die dag nog om ons te helpen en het tentenkamp moest ook nog opgebroken worden. Gelukkig konden er in het bos veel kwartetten worden verzameld en hadden wij snel alle aanwijzingen om de laatste letters ook terug te vinden. Thorheim was gered! Zo eindigde het kamp feestelijk met taart en kon iedereen moe en tevreden terug naar huis.

Wij bedanken iedereen voor het gezellige weekend en zijn/haar inzet om Thorheim te redden, de kookstaf voor de catering en de jubileumcommissie voor het organiseren van dit toffe weekend! Hoe was ie? KNAL!!!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog